Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Čtvrtý Matrix budete milovat, nebo naprosto nenávidět


ikona
Spooner
Carrie-Anne Mosskeanu reeveslana wachowskimatrixmatrix 4Matrix Resurrectionsprvní reakce
Čeká nás další revoluce, nebo hořké zklamání? 

Třetí Spider-Man už plní kina a to znamená, že už nás do konce roku čeká pouze jeden zatraceně očekávaný film, návrat mocného Nea v Matrix Resurrections. I když bychom rozhodně chtěli, aby se čtvrtý díl kultovní značky povedl minimálně stejně jako Spideyho blbnutí s multiverzem, po představeném materiálu jsme v redakci zatím velmi rozpačití a nervózní. A to zejména po nedávných bizarních klipech. Podařilo se tedy Laně Wachowské natočit důstojné pokračování kultovní trilogie, nebo půjde jen o zbytečné ždímání nostalgie? No, ani po prvních ohlasech ze zahraničí nejsme dvakrát chytřejší.

Matrix Resurrections už má za sebou první projekce a lidé se samozřejmě chlubí svými dojmy na Twitteru. I když převládá obecně palec nahoru, převládá názor, že nový Matrix rozhodně nebude pro každého. Čtyřka je totiž podle některých ohlasů opravdu divná, hodně meta a režisérka se nebojí ze svého kousku a sázky na nostalgii dělat často i legraci. Jisté scény a sekvence jsou pak podle dalších nesmyslné. Jenže i přesto se podle mnohých jedná o odvážný krok jiným směrem, jemuž nechybí kupa nových nápadů, inovativní akce, silná romantická linka a ještě silnější finále. 

Režisérka pak prý servíruje řadu příběhových překvapení a rozhodně se nedrží zpátky. Z obsazení se pak nechválí pouze navrátivší Keanu Reeves či Carrie-Anne Moss, ale také nováčci v čele s novým záporákem Jonathanem Groffem. Ozývá se zkrátka jak velké nadšení se slovy o zábavné a akcí našlapané sci-fi podívané, tak hlasy o silně nevyrovnaném kousku, jenž za spoustou dobrého skrývá i řadu podivností. A někteří budou snímek zbožňovat, jiní ho zase totálně odstřelí. Na jakou stranu barikády budeme patřit my, se dozvíme už příští týden.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (42)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace