Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Denis Villeneuve chystá další sci-fi klasiku


ikona
Spooner
Arthur C. ClarkeDenis Villeneuvedunasetkání s Rámou
Denis Villeneuve zůstává věrný sci-fi a bere si na paškál další spisovatelskou ikonu.  

Většina z nás si asi před pár týdny solidně oddechla. Nejen, že se velmi očekávaná Duna opravdu povedla a Denis Villeneuve natočil jeden z největších kinozážitků roku, který si tu návštěvu multiplexu prostě zaslouží, ale navíc si díky solidním tržbám dokázala vybojovat potřebný druhý díl, jenž adaptaci oceňovaného románu Franka Herberta završí. Jeden z nejlepších režisérů současnosti tak má nyní opravdu plné ruce práce, jelikož kýženého sequelu bychom se měli dočkat už za necelé dva roky. Jenže Villeneuve rozhodně nezahálí a už si vybral další projekt, na který se vrhne ihned po dalším pouštním dobrodružství. A zůstane v něm věrný sci-fi klasikům.

Kanadský režisér si totiž vezme na paškál další ikonické sci-fi dílo, Setkání s Rámou od Arthura C. Clarkea, jenž má samozřejmě na kontě i knižní legendu 2001: Vesmírná odysea. A Villeneuve se dost možná bude chtít vydat jejím filmovým směrem. Příběh nás tak zavede do 22. století, kdy do sluneční soustavy vlétá tajemný vesmírný objekt ve tvaru rotujícího válce. A posádka lodi Endeavour má samozřejmě za úkol prozkoumat, o co se jedná. I když si pak zpočátku myslí, že v objektu se nenachází žádná známka života, nakonec je všechno jinak. Dnes už se to může zdát samozřejmě jako klasická sci-fi zápletka, ale čtenáři už asi tuší, že budeme moci čekat trochu něco jiného. Obzvlášť, když se za kameru posadí právě Villeneuve. Do oznámení obsazení a dalších detailů nám vzhledem k natáčení dvojky Duny ještě zbývá asi hodně času. Už teď ale víme, že se bude jednat o sci-fi kousek, jemuž musíme věnovat sakra velkou pozornost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace