Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Beowulf: Král barbarů: DVD

příspěvky 1 - 14 Napsat příspěvek

CreatorofMyths

No vidíš a já mám úplně opačný názor Poslední legie vs. Boewulf
40792
No vidíš a já mám úplně opačný názor Poslední legie vs. Boewulf
CreatorofMyths
0 0
reagovat
Tak jsem videl Posledni legii. Hodne hloupy film. Z pohledu pribehu i jednotlivych scen. Reziser vklada humor tam, kde nema co delat, a naopak okolni pasaze plni kycovitym patosem. Pribeh je snadno predvidatelny, osudy postav dopredu jasne, souboje trapne a vubec cely film k nesneseni klisovity (pri scene s umirajicim generalem jsem vazne cekal uz jen na "jsem tvuj otec!"). Nablyskany Excalibur do boje neprakticky a ocividne z plastu. Velice odolneho plastu, protoze s nim maly kluk dokaze probodnout kozene brneni. Par hezkych scenerii tuhle trapnou snahu o epiku nezachrani.

Takze ve srovnani s Beowulfem jasny propadak (v ramci televizni fantasy... no, dejme tomu - ve spolecnosti Herkula a Xeny vypada Posledni legie jako historictejsi sourozenec). Beowulf sice postrada davove sceny, ale dela to v ramci drzeni se predlohy (hrdinuv doprovod mel podle basne skutecne tolik clenu, kolik ve filmu vidime, a i mnoho dalsich detailu dokonale sedi). Rovnez psychologie, dobovost a logika deje jsou velmi dobre. O krasne prirode nemluve.

Bodovat u Legie muze snad jenom tempo deje. Zatimco Beowulf plyne pomalu a rozvazne, v Legii se porad neco deje (budiz, deji se sice blbosti, ale deji se). Pritom ale od Beowulfa jsem se nedokazal odtrhnout, Legii jsem nakonec dokoukal na tri smeny. A krome zaverecnych usmevnych tri minut (kterych se mel scenarista drzet mnohem vic) me to vazne nebavilo.
40791
Tak jsem videl Posledni legii. Hodne hloupy film. Z pohledu pribehu i jednotlivych scen. Reziser vklada humor tam, kde nema co delat, a naopak okolni pasaze plni kycovitym patosem. Pribeh je snadno predvidatelny, osudy postav dopredu jasne, souboje trapne a vubec cely film k nesneseni klisovity (pri scene s umirajicim generalem jsem vazne cekal uz jen na "jsem tvuj otec!"). Nablyskany Excalibur do boje neprakticky a ocividne z plastu. Velice odolneho plastu, protoze s nim maly kluk dokaze probodnout kozene brneni. Par hezkych scenerii tuhle trapnou snahu o epiku nezachrani. Takze ve srovnani s Beowulfem jasny propadak (v ramci televizni fantasy... no, dejme tomu - ve spolecnosti Herkula a Xeny vypada Posledni legie jako historictejsi sourozenec). Beowulf sice postrada davove sceny, ale dela to v ramci drzeni se predlohy (hrdinuv doprovod mel podle basne skutecne tolik clenu, kolik ve filmu vidime, a i mnoho dalsich detailu dokonale sedi). Rovnez psychologie, dobovost a logika deje jsou velmi dobre. O krasne prirode nemluve. Bodovat u Legie muze snad jenom tempo deje. Zatimco Beowulf plyne pomalu a rozvazne, v Legii se porad neco deje (budiz, deji se sice blbosti, ale deji se). Pritom ale od Beowulfa jsem se nedokazal odtrhnout, Legii jsem nakonec dokoukal na tri smeny. A krome zaverecnych usmevnych tri minut (kterych se mel scenarista drzet mnohem vic) me to vazne nebavilo.
0 0
reagovat

Merlkir

No mě se ta hudba z toho líbí. Herci se mi líbí. Dost mě překvapila ta co hrála tu Indku. Hrála dobře.
40676
No mě se ta hudba z toho líbí. Herci se mi líbí. Dost mě překvapila ta co hrála tu Indku. Hrála dobře.
Merlkir
0 0
reagovat

tak...

Legii bych toho vytknul hodně. Béčkovost (která nakonec ale zvedá kvalitu filmu, protože všechno hned hodnotím shovívavěji.), špatné herecké výkony (herci na to prostě nemají), historické kiksy, hodně špatný příběh, nudnou režii (až na momenty typu příchod legie), ty boje zas tak dobré nebyly, trochu moc Herkulovité/Xenovité, hodně špatnou hudbu...ještě by se pár věcí našlo.
je to prostě béčko a jako takové nemůže mít u mě 9/10. Já dám tak 6,5/10. Beowulf naopak béčko není. Možná je to levný film, ale postrádá větší porci béčkovitosti. Takže 8/10
40675
Legii bych toho vytknul hodně. Béčkovost (která nakonec ale zvedá kvalitu filmu, protože všechno hned hodnotím shovívavěji.), špatné herecké výkony (herci na to prostě nemají), historické kiksy, hodně špatný příběh, nudnou režii (až na momenty typu příchod legie), ty boje zas tak dobré nebyly, trochu moc Herkulovité/Xenovité, hodně špatnou hudbu...ještě by se pár věcí našlo. je to prostě béčko a jako takové nemůže mít u mě 9/10. Já dám tak 6,5/10. Beowulf naopak béčko není. Možná je to levný film, ale postrádá větší porci béčkovitosti. Takže 8/10
tak...
0 0
reagovat
Já chci Boewulfa jako pořádný film a ne toto béčko. Jako film to není špatný, ale moje hodnocení je tak 7/10. Za to legie 9/10 (krom chybějících peněz na pořádné megaefekty není co vytknout, Rozhodně se mi herci líbí a to i Ben Kingsley).
40674
Já chci Boewulfa jako pořádný film a ne toto béčko. Jako film to není špatný, ale moje hodnocení je tak 7/10. Za to legie 9/10 (krom chybějících peněz na pořádné megaefekty není co vytknout, Rozhodně se mi herci líbí a to i Ben Kingsley).
0 0
reagovat

Poslední legie

Takže film Poslední Legie. :))
Byl jsem skeptický, protože trailer byl děsivý. Nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ben Kingsley jako Ambrosinus/Merlin je sice příšerný, vedlejší postavy taktéž, ale spíš tak mile, ale Colin Firth toho akčního generála zvládá celkem béčkově dobře. Kluk co hrál v Lásce Nebeské hraje furt stejně...Kevin McKidd vyměnil lehce naštvaného Lucia Vorena z ROME za silně nasraného gótského generála a se sekerou mu to jde ;)
Příběh je nic moc, ale zas je film krátký, takže to odsýpá celkem rychle. Celkové ladění filmu je něco jako Sindibád křížený s Gladiátorem křížený s Králem Artušem. Všude je vidět, že neměli moc peněz, nicméně některé části výpravy jako kostýmy římanů a pár dalších věcí jsou docela pěkné. I nějaké digitální triky se najdou.
Co mě vyloženě štvalo byla hudba. jestli někdo vytýkal Pánovi Prstenů, že hudba hrála pořád, tady hraje neustále. A bohužel ne tak citlivě jako v PP, spíš to zní, jako by někdo vzal CDčko Vykradené epické fantasy soundtracky a namátkou rozházel skladby po celé stopáži filmu.

Ale bitevní scény jsou ucházející, šerm vypadá jako šerm a ne jako spartakiáda, příchod deváté legie v závěru je vyloženě impozantní. škoda, že z římského stylu boje neukázali víc.

celkově jsem příjemně překvapen a přiměřeně spokojen :) Na DVDčku nebo na Divx určitě koukněte, pokud vás baví fantasy a historické filmy a nevadí vám trocha béčkovosti ;)

Kdybych měl ale srovnat s beowulfem, je tento pro mě lepší, styl mi víc sedl.
40672
Takže film Poslední Legie. :)) Byl jsem skeptický, protože trailer byl děsivý. Nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ben Kingsley jako Ambrosinus/Merlin je sice příšerný, vedlejší postavy taktéž, ale spíš tak mile, ale Colin Firth toho akčního generála zvládá celkem béčkově dobře. Kluk co hrál v Lásce Nebeské hraje furt stejně...Kevin McKidd vyměnil lehce naštvaného Lucia Vorena z ROME za silně nasraného gótského generála a se sekerou mu to jde ;) Příběh je nic moc, ale zas je film krátký, takže to odsýpá celkem rychle. Celkové ladění filmu je něco jako Sindibád křížený s Gladiátorem křížený s Králem Artušem. Všude je vidět, že neměli moc peněz, nicméně některé části výpravy jako kostýmy římanů a pár dalších věcí jsou docela pěkné. I nějaké digitální triky se najdou. Co mě vyloženě štvalo byla hudba. jestli někdo vytýkal Pánovi Prstenů, že hudba hrála pořád, tady hraje neustále. A bohužel ne tak citlivě jako v PP, spíš to zní, jako by někdo vzal CDčko Vykradené epické fantasy soundtracky a namátkou rozházel skladby po celé stopáži filmu. Ale bitevní scény jsou ucházející, šerm vypadá jako šerm a ne jako spartakiáda, příchod deváté legie v závěru je vyloženě impozantní. škoda, že z římského stylu boje neukázali víc. celkově jsem příjemně překvapen a přiměřeně spokojen :) Na DVDčku nebo na Divx určitě koukněte, pokud vás baví fantasy a historické filmy a nevadí vám trocha béčkovosti ;) Kdybych měl ale srovnat s beowulfem, je tento pro mě lepší, styl mi víc sedl.
Poslední legie
0 0
reagovat

ľubo

Last legion je rozhodně lepší film, jak zde Beowulf. Beowulf není špatný film, ale nebyl jsem z něj tak nadšen jako třeba z Poslední legie. Vikingy s Baderasem se mě vůbec nelíbí a při sledování jsem si začal číst časopis.
40671
Last legion je rozhodně lepší film, jak zde Beowulf. Beowulf není špatný film, ale nebyl jsem z něj tak nadšen jako třeba z Poslední legie. Vikingy s Baderasem se mě vůbec nelíbí a při sledování jsem si začal číst časopis.
ľubo
0 0
reagovat
Inak všimli ste si, ako sa to podobalo na Vikingov s Banderasom? Jasné, aj Crichton vychádzal z Beowulfa, ale napriek tomu bolo mnoho scén veľmi podobne komponovaných (jaskyňa atď.)
40670
Inak všimli ste si, ako sa to podobalo na Vikingov s Banderasom? Jasné, aj Crichton vychádzal z Beowulfa, ale napriek tomu bolo mnoho scén veľmi podobne komponovaných (jaskyňa atď.)
0 0
reagovat
Úplne súhlasím so Shushikovou minirecenziou. Prakticky po sebe som zhliadol dve rozpočtovo podobné (aspoň myslím) historické filmy - Last Legion a práve Beowulfa, a na ich rozdielnosti by sa dalo krásne ukazovať, ako sa má správne točiť, ak človek nemá dosť peňazí. Posledná Légia je príbehovo prehustená, krkolomne sa snaží byť epická a má značne nevýrazných hercov (a dosť výrazný Kingslyho frňák). Beowulf je s ňou v ostrom protiklade - je minimalistický čo do príbehu aj spracovania, drsný, s veľmi dobrými hercami (predovšetkým Skarsgard na mňa urobil vynikajúci dojem) a perfektnou atmosférou. Film naviac niektoré svoje zdanlivé zápory dokáže nádherne obrátiť v klady - pustosť exteriérov so sebou prináša pocit, že sme skutočne kdesi v rannom stredoveku, kedy bolo na Zemi oveľa menej ľudí a oveľa viac priestoru, realistický Grendel vynikajúco zapadá do svojho prostredia a jednoduchý dej dáva vyniknúť nádherným scenériám (Grendel hrajúci kolky pri západe slnka...) a psychológii jednotlivých postáv (predovšetkým teda kráľa dánov a samotného Grendela, o ktorom celý ten film v podstate je). Zaujímavé mi prišlo, že hoci je vo filme minimum súbojov, prakticky vôbec som sa nenudil. Osobne má u mňa film 8*, kvôli objektivite ale dávam len 7* - predsa len, pri porovnaní s drahšími filmami to nie je až také "žrádlo" a neviem, či by ma Beowulf a Grendel pri druhom pozretí nezačali nudiť ?)
:+:+:+:+:+:+:+:-:-:-
40669
Úplne súhlasím so Shushikovou minirecenziou. Prakticky po sebe som zhliadol dve rozpočtovo podobné (aspoň myslím) historické filmy - Last Legion a práve Beowulfa, a na ich rozdielnosti by sa dalo krásne ukazovať, ako sa má správne točiť, ak človek nemá dosť peňazí. Posledná Légia je príbehovo prehustená, krkolomne sa snaží byť epická a má značne nevýrazných hercov (a dosť výrazný Kingslyho frňák). Beowulf je s ňou v ostrom protiklade - je minimalistický čo do príbehu aj spracovania, drsný, s veľmi dobrými hercami (predovšetkým Skarsgard na mňa urobil vynikajúci dojem) a perfektnou atmosférou. Film naviac niektoré svoje zdanlivé zápory dokáže nádherne obrátiť v klady - pustosť exteriérov so sebou prináša pocit, že sme skutočne kdesi v rannom stredoveku, kedy bolo na Zemi oveľa menej ľudí a oveľa viac priestoru, realistický Grendel vynikajúco zapadá do svojho prostredia a jednoduchý dej dáva vyniknúť nádherným scenériám (Grendel hrajúci kolky pri západe slnka...) a psychológii jednotlivých postáv (predovšetkým teda kráľa dánov a samotného Grendela, o ktorom celý ten film v podstate je). Zaujímavé mi prišlo, že hoci je vo filme minimum súbojov, prakticky vôbec som sa nenudil. Osobne má u mňa film 8*, kvôli objektivite ale dávam len 7* - predsa len, pri porovnaní s drahšími filmami to nie je až také "žrádlo" a neviem, či by ma Beowulf a Grendel pri druhom pozretí nezačali nudiť *?)* *:+**:+**:+**:+**:+**:+**:+**:-**:-**:-*
0 0
reagovat
duro: mně ty dva sruby ve filmu vyhovujou, právě mi to přišlo jako dobrej tah, že král Dánů nemá žádnej hrad a že je to fakt hodně realistický. Eye candy je pro mě Tristan a Isolda, pěkné obrázky, ale trošku ploché. Beowulf mi přijde gruntovnější. Islandskou přírodu nehodnotím, protože ji neudělali filmaři:)
40668
duro: mně ty dva sruby ve filmu vyhovujou, právě mi to přišlo jako dobrej tah, že král Dánů nemá žádnej hrad a že je to fakt hodně realistický. Eye candy je pro mě Tristan a Isolda, pěkné obrázky, ale trošku ploché. Beowulf mi přijde gruntovnější. Islandskou přírodu nehodnotím, protože ji neudělali filmaři:)
0 0
reagovat
Náhodou, tento film rozhodne JE "eye candy"! Záleží na tom, čo pod týmto pojmom hľadáte. Pokiaľ nádhernú islandskú prírodu (ale fakt nádhernú), veľmi realistickú architektúru (to, čo Shushika nazval obyčajnými zrubmi, jednoducho SÚ perfektné vikingské stavby a majú samozrejme svoju barbarskú krásu) a historicky verné kostýmy, tak Beowulf and Grendel je absolútna vizuálna žranica. Súhlas s hodnotením, 8/10.
40667
Náhodou, tento film rozhodne JE "eye candy"! Záleží na tom, čo pod týmto pojmom hľadáte. Pokiaľ nádhernú islandskú prírodu (ale fakt nádhernú), veľmi realistickú architektúru (to, čo Shushika nazval obyčajnými zrubmi, jednoducho SÚ perfektné vikingské stavby a majú samozrejme svoju barbarskú krásu) a historicky verné kostýmy, tak Beowulf and Grendel je absolútna vizuálna žranica. Súhlas s hodnotením, 8/10.
0 0
reagovat
Hmm tak tady Magic Box (š)made vydání fakt zamrzí.
40666
Hmm tak tady Magic Box (š)made vydání fakt zamrzí.
0 0
reagovat
A vystřihl ho naprosto famózně; takže jsem celou dobu fandil jemu, místo Artušovi :-)
40665
A vystřihl ho naprosto famózně; takže jsem celou dobu fandil jemu, místo Artušovi :-)
0 0
reagovat

:)

Stellan nehrál Merlina, ale toho hlavního Sasa! :)
40664
Stellan nehrál Merlina, ale toho hlavního Sasa! :)
:)
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se