Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Klan Gucci zachraňuje česká kina, Krajčo ponížil Resident Evil


ikona
Thomas
kinomaniakklan guccipřání ježíškoviresident evilridley scotttržby
Lady Gaga střídá Richarda Krajča. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každé pondělí vám o nich bude psát na MovieZone. 

Pokles víkendové návštěvnosti českých kin pokračuje, tentokrát skoro o čtvrtinu. Je ale třeba přiznat, že za to nemohou jen pandemická opatření. Novinek bylo sice dost, ale ani jedna neměla šanci přitáhnout do kina velké masy diváků. Nejlépe si vedl restart Resident Evil, na který bylo zvědavo více než 3 000 diváků a jako jediný z novinek se dostal do první desítky. Ve srovnání s původní sérii je to velmi slabý otvírák, i na nejhorší třetí díl bylo v premiéře zvědavo více než 9 500 diváků. Nový Resident Evil bude rád, když toto číslo přinese celkem. Ani bouřlivák Paul Verhoeven netáhl, kontroverzní kombinace sexu a jeptišek s názvem Benedetta si nenechalo za první víkend ujít necelých 2.000 diváků. To je o malinko lepší start než měla před lety třeba Černá kniha, ale kam se to hrabe na pecky typu Základní instinkt, které před třiceti lety lákaly přes půl miliónů diváků. 

Zbylé dvě novinky už jsou na pomezí statistické chyby. Norská komedie Nejhorší člověk na světě má teoreticky jako jediná omluvenku, oficiálně startuje až začátkem ledna a teď si jen otestovala zhruba 600 nejvěrnějších fajnšmekrů. Její italská kolegyně Dokud nás Bůh nerozdělil už takový luxus nemá a jen 300 diváků za premiérový víkend znamená prakticky konec dalších šancí na přídavek. Černého Petra týdne si ovšem vytáhla česká psí novinka Tady hlídáme my, pokračování devět let starého Tady hlídám já. Už tenkrát to žádná sláva nebyla (5 tisíc diváků za premiéru, 55 tisíc celkem), něco přes 800 diváků naznačuje, že trojka už zřejmě nebude. Není to nejhorší český start roku, letos jich nepřekvapivě bylo docela dost (Tichý společník, Nebe či Muž se zaječíma ušima), ale tisková zpráva k tomu tentokrát rozhodně nebude. 

Čest návštěvnosti tak zachraňovaly středně velké listopadové hitovky. Klan Gucci překvapivě udržel vedení, mezivíkendově poklesl jen o 29% a s 15 tisíci diváky se stal smutným vítězem uplynulého víkendu. Solidně se drží také česká vánoční melancholie Přání Ježíškovi, která přidává dalších 10 tisíc a s celkovým skóre 132 tisíc diváků si už může myslet pomalu na letošní desítku nejnavštěvovanější filmů. Tím pádem při přímém soupeření odsune Eternals za sebe, komiksoví superhrdinové se už zmohli jen na 3 tisíce nových diváků a ještě stále nepřekonali jinou marvelovku Shang-Chi. Jejich tempo je dokonce aktuálně nižší než má Duna, která na bramborové pozici přivábila 3,5 tisíce fanoušků koření a písečných červů a v ročním žebříčku upevňuje šestou pozici. Na pátou už to nebude, tam se aktuálně drží Venom 2, jehož aktuální přírůstky jsou sice poloviční než má Duna, ale ten rozdíl (260 tisíc vs 313 tisíc) už je příliš velký. 

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Ještě jsme nezmínili víkendovou trojku, kterou je animák Encanto. 6 tisíc diváků a skoro poloviční propad potvrzuje, že animákům se letos nedaří a poslední týdny to platí dvojnásob. Střihový pořad O čertovi sice narostl, ale pomohla mu jen mikulášská injekce a ta už se příští víkend opakovat nebude. Zbývá už jen fandit českému animáku Myši patří do nebe, kterého dělí od magické hranice 100 tisíc diváků jen necelých 5 tisíc, takže pokud chcete pomoci české animaci, vemte před koncem roku všechny prcky z okolí do kina. Následující dva týdny pro ně stejně nic lepšího nebude. Spielbergovský muzikál West Side Story s premiérou tento týden si užijí hlavně fajnšmekři a znalci předchozích verzí. A Spider-Man nás všechny přijde zachránit až o týden později. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace