Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nové West Side Story od Spielberga je muzikálovou peckou


ikona
Spooner
první reakcesteven spielbergwest side story
Zbytečný remake muzikálové klasiky, nebo důstojná modernizace pro nové generace? 

Na nové West Side Story jsme si kvůli covidu počkali nakonec o rok déle, Spielbergova verze muzikálové klasiky už je ale za rohem a režijní ikona s ní nejspíš bude chtít bojovat i o nějaké ty Oscary. Ozývají se sice i hlasy, zda není Spielberga na „pouhý remake“ škoda a zda je vůbec u tohoto snímku nutná nová verze, i přesto ovšem nejspíš všichni očekáváme minimálně parádní řemeslo. A podle prvních ohlasů nás možná (ne)překvapivě čeká i jeden z nejlepších muzikálů posledních let.

První novináři už totiž West Side Story viděli a na Twitteru chválí… no téměř vše. Steven Spielberg si prý splnil svůj sen o natočení špičkového muzikálu i pocty originálu tím nejlepším možným způsobem. Režisér se zkrátka zase jednou předvedl v té nejlepší formě a předvádí špičkově řemeslo po všech stránkách. Podle mnohých se tu ostatně takřka všichni ukazují ve své nejlepším světle. Dostaneme prý nádherný vizuál a úchvatné záběry kameramana Janusze Kamińskiho, chytlavé songy, výtečnou choreografii či chytré úpravy originálu. 

West Side Story prostě šlape jako na drátkách a je extrémně zábavné. A nejspíše také skvěle zahrané. Z obsazení se pak chválí zejména začínající, a podle všeho proklatě talentovaná, Rachel Zegler, David Alvarez či podle všeho fantastická Ariana DeBose. Jediná věc, jež se úplně nechválí, je dle některých průměrný scénář, z něhož se Spielberg snaží vytřískat to nejlepší, co mohl. A evidentně se mu to podařilo a zdá se, že minimálně v technických kategoriích bychom měli s West Side Story na Oscarech počítat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace