Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: K zemi hleď! je brilantní satirou s božím DiCapriem


ikona
Spooner
jennifer lawrencek zemi hleď!leornado dicapriomeryl streepnetflixprvní reakceTimothée Chalamet
Dojdou si Leo, Jennifer nebo Meryl pro Oscara? 

Netflix si i letos myslí na Oscary a jedním z jeho největších želízků v ohni je jeden z nejhvězdněji obsazených snímků posledních let K zemi hleď! Do příběhu dvou astronomů, kteří se snaží všechny marně přesvědčit o blížícím se konci světa, se totiž režisérovi Adamu McKayovi podařilo ulovit Leonarda DiCapria, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonaha Hilla, Cate Blanchett, Timothéeho Chalameta a mnoho dalších. Známý komediální režisér pak svou Sázkou na nejistotu jasně ukázal, že mu jdou u vážnější a ambicióznější látky a trailer obsahoval jak velkou dávku humoru, tak i rýpance do současné společnosti. A podle prvních ohlasů zámořských kritiků se to naštěstí netýká jen traileru.

První novinářské projekce už má totiž netflixovská novinka za sebou a na Twitteru se to hemží zatím jen chválou. Snímek je podle nich výtečně zrežírovanou satirou, která umí jak proklatě vtipná, tak v mnoha ohledech i správně depresivní a až příliš pravdivá. McKayově sebejisté režii prý nechybí nadhled, zároveň ovšem umí skvěle šťourat do politiky, moderní společnosti, médií, sociálních sítí a dalších problematik. Někteří recenzenti dokonce K zemi hleď! přirovnávají svými kvalitami k legendárnímu Dr. Divnoláskovi od Stanley Kubricka. A to už je sakra pochvala! 

A pozadu s chválou samozřejmě nezůstává ani nabušené obsazení, které nemá ani jeden slabý článek. Nejvíce se však nepřekvapivě chválí další bezkonkurenční výkon Leonarda DiCapria, který se divákům představí zase v trochu jiné poloze. A zase by z toho mohla cinknout minimálně oscarová nominace. O tu by prý podle některých mohly usilovat ostatně i Jennifer Lawrence a klasicky i Meryl Streep. Chválí se ovšem i vedlejší postavy v čele s Chalametem či Markem Rylancem a až překvapivě často je hodně pozitivně zmiňovaná i píseň od Ariany Grande a Kid Cudiho. Že by u Netflixu opravdu vznikl jeden z hlavních oscarových favoritů?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace