Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Lékořicová Pizza je dalším mistrovským dílem Paula Thomase Andersona


ikona
Spooner
lékořicová pizzaLicorice Pizzapaul thomas anderson
Opěvovaný tvůrce to tentokrát zkusil trochu jinak. Ale podle všeho to opět dopadlo božsky.  

Oscarová sezóna už je za rohem a vážných kandidátů na prestižní ceny samozřejmě přibývá. Už dlouho se mluví o tom, že by mohl výrazně zabodovat osobní Belfast Kennetha Branagha, shakespearovské dílo od Joela Coena The Tragedy of Macbeth sbírá ovace kudy chodí, dále tu máme např. C´mon C´mon s Joaquinem Phoenixem, samozřejmě i velkolepou Dunu… na jednoho velkého hráče se však jeden čas zapomínalo. Ano, je jím režijní velikán Paul Thomas Anderson, který nám ještě letos naservíruje svou novinku Lékořicová Pizza aka Licorice Pizza, jejíž trailer nás před pár týdny dost nadchnul. Režisér se po svých velmi ambiciózních a fascinujících snímcích typu Nit z přízraků či Mistr vydal do poněkud lehčího žánru coming-of-age romance ze 70. let. A zase to dopadlo naprosto úžasně.

PTA totiž evidentně umí natočit mistrovsky naprosto všechno, i na první pohled klasickou feel-good pohodovku. Na Rottenech tak po nadšených ohlasech najdete 100 % kladných recenzí s neskutečným ratingem 9.2! Ano, Lékořicovou Pizzu Andersonovy výroby milují všichni a jedná se údajně o energický, prosluněný a neskutečně pozitivní výlet s okouzlující dobovou atmosférou a lahůdkovým vizuálem. Slavný režisér údajně natočil svůj divácky nejdostupnější kousek a zdánlivě obyčejnou love story. Jenže i to v jeho mistrovských rukách evidentně znamená naprosto neodolatelnou a špičkovou podívanou, která prý skvěle pracuje s ústřední dvojicí, výtečným scénářem a vůbec se nespoléhá na sedmdesátkovou nostalgii ani není přehnaně sentimentální.

Svým feelingem má pak Pizza nejblíže k jeho pecce Opilí láskou. A kritici se pak nemůžou shodnout na tom, jestli je větším hereckým zjevením členka skupiny Haim a herecká debutantka Alana Haim či syn zesnulého Phillipa Seymoura Hoffmana a taktéž herecký nováček Cooper Hoffman. Lékořicová Pizza se prostě za mořem počítá mezi filmy roku a opravdu negativní názor byste na ni hledali marně. Zdá se, že jakéhokoliv žánru se PTA dotkne, ten promění ve zlato.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace