Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Prozrazuje nový trailer Spider-Mana 3 účast Maguirea a Garfielda?


ikona
KarelR
andrew garfieldbenedict cumberbatchdoctor strangemarvelsonyspider-mantobey maguiretom holland
Epické finále nové pavoučí si stále drží trumfy u těla. Nebo to tak alespoň má vypadat. 

ČLÁNEK OBSAHUJE ODCHYCENÉ DETAILY, TEORIE A LEAKY, TAKŽE... VLASTNĚ SPOILERY?

Nová marvelovka Spider-Man: Bez domova bude největším filmem letošního roku – minimálně tedy po stránce tržeb. V Americe zatím v top 3 najdete Shang-Chiho (224 milionů), Venoma 2 (202 milionů) a Black Widow (183 milionů), takže je nad slunce jasné, že tu Spidey bude rekordní. Globálnímu žebříčku pak vévodí čínské filmy, o kterých jste nikdy neslyšeli. Pokud je ale člověk odignoruje, jsou největšími hity roku Rychle a zběsile 9 (721 milionů), Není čas zemřít (708 milionů) a Godzilla vs. Kong (467 milionů), pochopitelně i díky tomu, že šly na rozdíl od marvelovek do čínských kin.

Co tím chci říct? Zejména bych rád upozornil na to, že má Spidey prachy automaticky jisté a nejspíš poprvé za dva roky padne i miliarda. Filmový král roku rozdupe Toretta i Bonda, Marvel a Sony nicméně pořád žonglují s tajuplnými odhaleními. Dlouhé měsíce se řeší, zda se na konci filmu náááhodou neobjeví i Spider-Mani s tvářemi Tobeyho Maguirea a Andrewa Garfielda, jenž svoji účast mimochodem popírá, kudy chodí. A všichni hlasitě doufali, že tahle šaráda skončí druhým trailerem.

Jenže… ona pořád neskončila! Ačkoliv dávno unikly fotky a video z natáčení, a posléze i fotky ze samotného filmu, na kterých se kromě minulých Spider-Manů objevuje i Matt „Daredevil“ Murdock v podání Charlieho Coxe, zapírání jede dál. V podstatě jsme tedy ve stejné situaci jako u druhého Star Treku, kde Benedict Cumberbatch rozhodně nehrál Khana, nebo u Spectre, kde Christoph Waltz určitě nedostal roli Blofelda.

O spider-manovském trojbloku se mluví jako o nejhůř střeženém tajemství v Hollywoodu. Už proto je tedy paradoxní, že nový trailer nevytasil (dávno uniklý) záběr na všechny tři herce, jenž by nadchnul všechny komiksové fanoušky a přiměl je k tomu, aby film propagovali u kamarádů, kteří nějaké leaky a rozhovory s Tomem Hollandem neřeší. Po upoutávce, která vlastně ukázala jen pár nezajímavých digicomebacků (Sandman, Lizard a Electro… hm), tak mají prostor hlavně nerdovské diskuze o tom, odkud má Doc Ock nová ironmanovsky rudá chapadla a kdo bude šestým členem Sinister Six.

To první přitom není extra důležité (Starkova nanotechnologie je běžnou věcí zhruba od Infinity War) a na to druhé zřejmě odpověděla potitulková scéna Venoma 2, která Toma Hardyho spolu s krvelačným symbiontem hodila přímo do MCU. Právě ta má být klíčová v tom, že se konečně realizuje dávný plán na sestavení Sinister Six – možná k tomu ale v novém filmu nedojde stoprocentně. Spideyho finální souboj totiž zatím vykazuje jen tři padouchy (výše zmínění Sandman, Lizard a Electro) a po zbytku postav není ani vidu ani slechu, protože… jsou z klíčových záběrů vymazané?

Jak velmi vtipně prozradila brazilská verze nového traileru, Hollandův Spider-Man samozřejmě v klíčovém money shotu neskáče proti záporákům sám. Lizard dostává po tlamě od jiného, důkladně vygumovaného Spider-Mana, to ale není zas tak důležité. Spíš je otázkou, zda v záběru nemají být ještě další tři padouši, tedy Doc Ock, Green Goblin a Venom, bez nichž se slavnému supertýmu může začít přezdívat Sinister Three.

Problém totiž spočívá v tom, že Doc Ock zřejmě nebude klasickým padouchem (což dává smysl i vzhledem k tomu, že se ve Spider-Manovi 2 těsně před svou smrtí vrátil ke světlé straně Síly). Green Goblin pak možná dorazí v několika verzích, jelikož na jednom záběru (asi?) letí DeHaanova verze z Amazing Spider-Mana 2, no a Venom by ve finále mohl chybět úplně, aby se v potitulkové scéně navnadilo na epický duel se Spideym ve…. Spider-Manovi 4, Venomovi 3 nebo prostě v crossoveru jménem Spider-Man vs. Venom? Přece jenom je podezřelé, že se doteď neoznámil klasický Venom 3.

Ale kdo ví, jak to nakonec bude. Sony může do finálního mixu klidně hodit Morbia (Jared Leto), Kravena (sólovka s Aaronem Taylorem-Johnsonem jde do kin 13. ledna 2023) nebo Vulturea a Mysteria z jiných vesmírů, kterým stačí nechat helmu a není potřeba platit Michaela Keatona a Jakea Gyllenhaala. V ideálním případě má nicméně dojít na výjev jako z herního Spider-Mana, jehož v roce 2018 obklíčili Doc Ock, Electro, Vulture, Rhino, Scorpion a Mister Negative.

Jak si možná pamatujete, v Sony touží po Sinister Six už od doby, kdy psal Drew Goddard takhle nazvaný celovečerák, na nějž vnadil konec Amazing Spider-Man 2. Tehdejší sestava byla Green Goblin, Rhino, Vulture, Doc Ock, Mysterio a Kraven (nebo „mrtvý“ Electro). Po rebootu v MCU ale míříme k verzi Sandman, Electro, Lizard, Green Goblin, Doc Ock a… Venom nebo někdo úplně jiný, pravděpodobně Vulture nebo Mysterio.

Už v tom máte totální guláš? OK, mise splněna! Můžeme se tak ještě na chvíli vrátit ke Spider-Manům a k tomu, jak nový trailer podporuje camea Maguirea a Garfielda. V jádru jde o jedinou věc – o lešení. Na fotkách z placu a na fotce se třemi pavoučími hrdiny je to samé lešení se žlutým polepem. Oba výjevy potom pasují k závěru filmu na rekonstruované Soše svobody (dodělává se k ní štít Kapitána Ameriky…), takže by photoshopoví mágové museli být zároveň jasnovidci.

Jistě, pořád je možné, že někdo do uniklého videa z placu prostě narouboval Garfielda, a proto všechno sedí. Misky vah se ale čím dál tím výrazněji naklánějí ke cameům, protože… dovedete si představit ten hejt, kdyby ve filmu nakonec byl jen Holland? V Sony a Marvelu by si možná první víkend mnuli ruce, rychle by však přišlo osočení ze zkažených Vánoc a takový mayhem, že by Feigeho vysvětlování „to já ne, to Sony“ příliš nefungovalo.

Těšme se tedy na spoustu hrdinů, padouchů a crossoverů (chytí Garfieldův Spider-Man Hollandovu MJ a rozpláče tak fandy po celém světě?) a doufejme, že z toho nevyleze přepálený tříhodinový (?) guláš. Stačí si vzpomenout na Spider-Mana 3, který slíznul lavinu nenávisti za to, že tři padouši byli moc. Tady se dostaneme minimálně na šest a… upřímně teď nostalgicky vzpomínám na trailery Raimiho Spider-Mana 2.

Tam se osudovost vyráběla dialogem v kavárně, nástupem jednoho padoucha nebo epickou koláží na Lacrimosu. Nejnovější Spider-Man samozřejmě splňuje všechny blockbusterové parametry, ale… opravdu z jeho trailerů cítíte silné drama, v němž půjde Spideymu a jeho přátelům o kejhák? Kéž by to nakonec byla pecka a nejlepší díl nové trilogie. Zatím se však nemůžu zbavit mírné rozpačitosti, že celý ten kolos zapomene na příběh jednoho klučiny, k němuž s velkou mocí doputovala i velká zodpovědnost…

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace