Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pátá Smrtonosná zbraň má nového režiséra


ikona
do_Od
Danny GloverHBO MaxJet LiMel GibsonpokračováníRichard DonnerSmrtonosná zbraň
Ze svaté trojice je svatá dvojice. Podaří se Melu Gibsonovi nahradit Richarda Donnera za kamerou Smrtonosné zbraně? 

Neexistuje lepší akční buddy komedie než Smrtonosná zbraň a neexistuje pro ni lepší režisér, než byl legendární Richard Donner. Kdekdo si tak myslel, že po jeho smrti se plány na pátý film zruší a studio nechá značku dál spát. Jenže sám Dick, jak mu jeho blízcí a přátelé říkali, byl přesně pro takový případ pojištěný. Požádal totiž Mela Gibsona, aby v případě, že už snímek nestihne natočit sám, přebral režijní otěže právě on. Uvědomil o tom i svoji ženu producentku Lauren Shuler Donner a studio, a i přes Gibsonovo počáteční poslání do háje tak nyní přišla zpráva, že se tak skutečně stane.

Film má již hotový scénář, se kterým Donnerovi pomáhal i Richard Wenk, který například pro režiséra napsal jeho poslední film 16 bloků a má na kontě i Equalizera. Snímek pak vznikne pod hlavičkou streamovací služby HBO Max (dává smysl, tyhle středněrozpočtové filmy budou chodit do kin čím dál tím míň) a Gibson je plně na palubě. Otázkou je ovšem kdy přesně k tomu dojde, a kdo u toho taky bude.

Gibsona sice půlka Hollywoodu stále nenávidí, projekty mu ale pořád chodí, zahraje si tak například jednu z hlavních rolí v seriálovém spin-offu Johna Wicka The Continental, přičemž je taky stále upsaný jak k režii remaku Tuctu špinavců, tak dvojky Umučení Krista. Jinými slovy dá buď Lethal Weapon 5 přednost, nebo riskujeme, že do pár let umře i Glover, a to už pak budou moct na nějakou rozlučku vážně zapomenout. Už tak to herec nebude mít v 75 letech příliš jednoduché a klidně je tak možné, že dojde ve filmu spíš na předávání štafety mladšímu páru, než že by se akce účastnila stará dvojce. Těžko říct, stejně tak momentálně visí otazníky i nad návraty dalších jako Rene Russo, Joe Pesci či Chris Rock. Jako obvykle si budeme muset na konkrétní detaily ještě počkat. Má otázka každopádně zní, pátá zbraň s Gibsonem – jo, ne? Dejte vědět v diskuzi.

- - -

Vytáhni v hospodě: Ikona asijských filmů a bojových sportů Jet Li si svůj hollywoodský debut užil právě ve čtyřce Smrtonosné zbraně, kde ztvárnil hlavního záporáka.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace