Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars spin-offy mají utrum


ikona
Mr. Hlad
han solohvězdné válkypatty jenkinsrian johnsonrogue squadronstar wars
Star Wars přicházejí o další režiséry. Na další filmy si asi chvilku počkáme.  

Řešit po miliardových tržbách, jak moc je vaše značka v háji, je možná nečekaný problém, u Hvězdných válek ovšem bolestně aktuální. A trápí docela hodně lidí. Devátá epizoda se po zásazích producentů a snaze všechno nějak na poslední chvíli „zachránit“ výměnou režiséra proměnila v paskvil, co většinu lidí naštval. A hardcore fanoušky nejvíc. Trilogie o Rey byla dovyprávěná, všichni byli rádi, že se k ní nemusí vracet, ale dobré jméno celé série se otřásalo v základech. Hvězdné války můžou být vděčné za Mandaloriana a Baby Yodu, kteří je drželi nad vodou. 

U Disneyho však pořád řeší, co dál a vypadá to, že vlastně moc neví. Respektive možná ví, ale nedovedou ulovit filmaře, kteří by jim jejich představu pomohli přenést na stříbrné plátno. Před pár dny jsme se dozvěděli že Star Wars: Rogue Squadron o pilotech X-Wingů se odkládá na neurčito. Teď už víme, že se s projektem i režisérkou Patty Jenkins v nejbližší době nepočítá a můžou za to klasické „kreativní neshody“. A navíc se ukazuje, že utrum má i plánovaná trilogie Riana Johnsona a ze stejných důvodů. 

Jenkins se údajně neshodla na tom, jak by měl vypadat scénář. Ze stejných důvodů nedopadly i Hvězdné války Davida Benioffa a Dana Weisse a s Disneym se u Solo: Star Wars Story kvůli tomu rozešli i Phil Lord a Chris Miller. Režiséři ochotní pracovat na Hvězdných válkách mají obvykle problém s tím, že o jejich vizi vlastně nemá nikdo moc zájem a že je dřív nebo později umlátí rozhodnutí managementu. A že se moc dalších filmařů, kteří už mají v Hollywoodu takovou pověst, že mohou realizovat vlastní vize, ke Star Wars nehrne. V příštích letech tak uvidíme Hvězdné války hlavně v televizi. A Kathleen Kennedy by si měla ujasnit, jestli chce, aby na nejslavnější filmové sáze pracovaly filmařské osobnosti a dostaly prostor předvést svůj talent, nebo lidé, co budou na slovo poslouchat. 

---

Vytáhni v hospodě: Star Wars, které chystá Taika Waititi, jsou pořád ve hře. Nedovedeme si ale moc představit, jak tenhle tvůrce najde společnou řeč s až uchcaně konzervativními producenty od Disneyho. Vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby i jeho projekt dostal brzy stopku. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (70)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace