Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Přání Ježíškovi porazilo Eternals i Dunu! Jak moc táhnou Krajčo s Langošem?


ikona
Thomas
dunajames bondpřání ježíškovitržbyvenom
Marvel i Duna musely uhnout Krajčovi s Langošem. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každé pondělí vám o nich bude psát na MovieZone. 

Po propadu celkové návštěvnosti minulý víkend musel na záchranu českých kinařů přispěchat jediný možný zachránce - a to nový český film. Přání Ježíškovi byla záchranná akce veskrze úspěšná, za první čtyři dny přilákala česká novinka hned 48 tisíc diváků a ukousla ze součtu prodaných lístků na filmy TOP 20 celou třetinu. Nicméně v absolutních číslech to nijak zajímavý start není, i když se ho distributor snaží pomocí tiskových zpráv tak prodat. 

Podle návštěvnosti i tržeb by se nevešel ani do první padesátky českých otvíráků, největší předvánoční hitovky typu Sněženky a machři po 25 letech se pohybují úplně v jiných dimenzích (100 tisíc plus). Ale na jednoduché věci typu Špindl nebo Šťastný Nový rok to zatím stačilo. Uvidíme, zda tento remake polského filmu Noc plná zázraků a duchovní následovník Lásky nebeské bude mít dobrou vytrvalost jako tyto jednohubky. Už příští víkend rozhodne, zda Přání Ježíškovi půjde směrem k trvalkám s jistotou desetinásobku prvního víkendu a nebo shoří jako jiný český dojemný pokus Přijde letos Ježíšek, který před osmi lety svůj otvírák jen zdvojnásobil.

Za českou novinkou se seřadili s mírným, ale nijak zásadním odstupem vítězové posledních týdnů. Eternals po průměrném padesátitisícovém startu spadli jen o 46% a už jsou těsně před hranicí 100 tisíc diváků. Shang-Chi bude u nás poražen, ale na Black Widow to nebude mít ani náhodou. Ani náhodou to také u nás nebude stačit ani na Dunu, protože ta přidává dalších moc pěkných 16 tisíc a má na dostřel 250 tisíc diváků. Také dokument Karel ještě stále stíhá v této nejisté době držet tempo, po šesti týdnech má na kontě 358 tisíc diváků a stále si myslí na letošní druhou příčku mezi nejúspěšnějšími filmy. 

Jeho nejbližší soupeř, bondovka Není čas zemřít, se zatím stále úspěšně drží ve špičce a přidává dalších 6 tisíc. Na diváky už Karel agenta 007 porazil (nový James Bond má 348 tisíc), ale na tržby stále vede agent Jejího veličenstva. Z boje o letošní medailové pozice je definitivně vyřazen druhý Venom, který sice přidal dalších 9 tisíc, ale hranice 300 tisíc ještě nepadla a na absolutní špičku už to stačit nebude. Zajímavá čísla ještě nosí animáky Addamsova rodina 2 a Myši patří do nebe, oba jsou však v celkové roční tabulce až ve třetí desítce.

Druhá novinka týdne, atmosférická Poslední noc v Soho, vede druhou polovinu víkendového žebříčku, kam patří filmy s méně než 5 tisíci lístky za víkend. Filmy Edgara Wrighta u nás mají trestuhodně malou návštěvnost, takže otvírák fajnšmekrovského Soha je lepší než lidovky typu U konce světa nebo Jednotka příliš rychlého nasazení. Jen Baby Driver u nás zanechal jakž takž viditelnou stopu. Ale zřejmě víc než 15 tisíc diváků to nebude a tudíž to bude podobně jako zbytek pelotonu jen o něco rozmanitější kompars pro výše zmíněné vítěze víkendových etap. Malé přírůstky z velkých hitů stále ještě hlásí české klasiky Prvok a Zátopek, plus také animovaná Tlapková patrola, která si letos odnese titul nejúspěšnějšího dětského filmu.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde

Následující víkend se pořadí titulů pravděpodobně moc nepromění, protože premiéry jsou hodně zaměřené na okrajového diváka a je jedno jestli to je evropský import (Paříž, 13. obvod, Hlas lásky) nebo domácí produkce (Ztraceni v ráji, Město). Zajímavější to bude až o týden později, kdy se do českých kin chystá disneyovka Encanto nebo drama Klan Gucci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace