Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Klan Gucci Ridleyho Scotta rozděluje kritiky


ikona
Spooner
adam driveral pacinojared letoklan guccilady gagaprvní reakceridley scott
Natočila režijní legenda druhou pecku během jednoho podzimu? 

Jak všichni víme, Ridley Scott tento podzim opravdu nezahálí. Historický Poslední souboj sice v kinech nehezky propadl, u diváků i kritiků ale slušně zabodoval a asi nejen já ho budu mít mezi filmy roku. A za rohem je jeho druhý letošní snímek. Hvězdně obsazený Klan Gucci nás tentokrát zavede do světa módy a bude se zabývat okolnostmi vraždy Maurizia Gucciho. Upoutávky lákaly na výživné retro drama a herecké koncerty Lady Gagy či k nerozeznání namaskovaného Jareda Leta. První reakce kritiků z Twitterů jsou však zatím velmi divoké a vlastně moc nevím, co si o nich myslet.

Pohybují se totiž od poměrně nadšených hovořících o Guccim jako o „módním Kmotrovi,“ který servíruje poctivé vztahové, a podle některých až shakespearovské, drama a pletichy, až po slova o totálním scenáristickém a režijním mišmaši. Ten podle negativních ohlasů kmitá mezi několika linkami a postavami a jako by nevěděl, co chce vlastně vyprávět a jakým směrem se vydat. Snímek pak podle některých působí jako dva stylově různé filmy slepené dohromady Objevilo se dokonce jedno srovnání s Konzultantem. I když Gucci se prý povedl přeci jen lépe, stejně je to porovnání, které jsem nechtěl úplně slyšet.

Jestli se však všichni na něčem shodnou, tak to jsou výtečně herecké výkony. Nejvíce se chválí právě do Patrizie Reggiani dokonale převtělená Lady Gaga a Leto, jenž prý předvádí svůj nejsilnější výkon od jeho Oscara za Klub poslední naděje. Zahanbit se ovšem samozřejmě nenechal ani Adam Driver či sebejistý Al Pacino. Klan Gucci zkrátka započal svou cestu dosti rozporuplně a jeho hodnocení se pohybuje od skvěle natočeného dramatu po průměrného Ridleyho, který moc neví, co chce točit. Já pořád doufám v tu první možnost. Nesmíme zapomenout, že i reakce na Poslední souboj po prvních projekcích byly mírně rozpačité, a jak se historická pecka později na Rottenech i všemožných databázích blýskla. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace