Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Hvězdné Red Notice je blockbusterovou nudou


ikona
Spooner
dwayne johnsongal gadotnetflixprvní reakceRawson Marshall Thurberred noticerockryan reynolds
Netflix pouští v pátek do světa jeden ze svých nejhvězdněji obsazených filmů. A zatím za to příliš chvály nesklízí. 

Netflix už tradičně přichází na podzim se svými papírově nejsilnějšími kousky, s nimiž chce buď pobrat prestižní ceny, nebo co nejvíce blockbusterově pobavit. Akční novinka Red Notice patří samozřejmě do té druhé kategorie a streamovací gigant od ní čeká velké věci. Ještě aby ne, když se jim podařilo ulovit hvězdné trio Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot a dali tvůrcům hodně velkorysý rozpočet v podobě 200 mega, což dělá z Red Notice společně s chystaným thrillerem The Gray Man jeden z nejdražších snímků od Netflixu. Trailery ovšem úplně koule nervaly a všichni jsme očekávali alespoň příjemnou popcornovou jednohubku. Jenže podle přísných zámořských reakcí to vypadá, že i v tomhle bude možná problém.

Red Notice se totiž zatím na Rottenech „chlubí“ pouhými 44 % kladných recenzí a průměrným ratingem 4.9. Což o to, tady asi nikdo moc nečekal nadšené ovace a nominace na film roku. Nutno však říct, že velkorozpočtová novinka od Netflixu dostává naloženo docela hodně. Jedná se prý o naprostou rutinu, v níž vlastně nefunguje vůbec nic. Akční stránka ničím výrazně nezaujme, na scénář jako by se prý z obřího rozpočtu neutratil ani dolar a režie nepřichází s žádným pořádným nápadem či výraznou vizuální stránkou. Film je pak podle kritiků totálním mišmašem, v němž jsou jednotlivé scény jen horko těžko slepovány nějakým dějem. Jo, tady si podle všeho nevzal dovolenou nejen scenárista, ale (jak je u Netflixu zvykem) i dramaturg.

A nit se nenechala suchá ani na ústřední trojici, v níž prostě všichni hrají zase to samé a není mezi nimi vůbec žádná chemie. Na druhou stranu, právě v tomto bodě se hlasy recenzentů liší. Podle mírně spokojenějších ohlasů právě herecká sestava udržuje Red Notice ve vodách neurážející popcornovky a mezi Rockem a Reynoldsem to skvěle funguje. A podle kladných reakcích snímek v rámci oddechového blockbusteru jakž takž šlape. U Netflixu ale asi z těchto recenzí úplně nadšeni nebudou a režisér průměrností Mrakodrap a Centrální inteligence Rawson Marshall Thurber opět dokazuje, že na blockbusterové akčňáky prostě nemá. I přesto mi však něco říká, že vysokou sledovanost má streamovací služba stejně jistou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace