Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Akční legenda se vrací do Hollywoodu


ikona
Mr. Hlad
hard boiledjoel kinnamanjohn woosilent night
Zvládne nám akční klasik naservírovat další pecku? 

Ještě pár let zpátky jsme si mysleli, že akční žánr je mrtvý, v posledních letech se mu ale daří. Hlavně díky kaskadérům, kteří se nenápadně změnili v režiséry. John Wick, Atomic Blonde a samozřejmě Extraction ukazují, že akční žánr nemusí mít jen podobu Dieselova blábolení o rodině a čím dál tím šílenějších automobilových honiček. Jenže teď se k žánru vrací jeden z filmařů, kteří ho pomáhali budovat a zásadně ovlivnili jeho tvář. 

Do Hollywoodu se po letech vrací John Woo. Jeho hongkongské Hard BoiledLepší zítřek nebo The Killer jsou dnes klasiky, ale dařilo se mu i v Hollywoodu. Jeho Tváří v tvář budeme mimochodem tenhle měsíc pouštět v Aeru. V každém případě Woo světu ukázal, že je jen málo věcí víc cool než střelba obouruč a že holubice letící ve zpomaleném záběru jsou symbolem míru navzdory faktu, že všude kolem nich leží desítky mrtvol. Woo poslední roky tvoří v Asii a akci se vyhýbá a nepříliš úspěšně se k ní pokusil vrátit před čtyřmi lety s průměrným Manhunt. Na kontě má však tolik pecek, že mu to rádi odpustíme. 

V Hollywoodu teď chystá akční podívanou Silent Night. Ne, nepůjde o vánoční film, ale o příběh otce, jenž se rozhodne vyrazit trochu vykosit podsvětí, aby pomstil smrt svého syna. A bude kompletně bez dialogů! Hlavní roli si vybojoval Joel Kinnaman, který pořád ještě zkouší proniknout do první herecké ligy. Je otázka, jestli mu zrovna tohle pomůže, na druhou stranu se dvěma Berretami a párátkem v koutku úst si ho představit dovedeme. Doufejme, že na to má jak on, tak i Woo. Byl by to pěkný návrat. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace