Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Duna dál vládne českým kinům, poprcávání bez šance


ikona
Thomas
denis villeneuvedunajames bondkarelkurz manželské touhytržbyvenomzátopek
Duna udržela suverénně vedení, novinky neměly šanci 

Filmovým světem hýbou prachy. Je to možná smutné, ale je to tak, a proto taky každý týden informujeme o tržbách v amerických kinech, protože právě ty jsou nejdůležitější. Jenže zajímavé věci se občas dějí i v Česku a když se tak stane, dáme prostor Thomasovi alias Tomášovi Vyskočilovi, který na svém webu Kinomaniak domácí tržby rozebírá podrobně.

Prodloužený říjnový víkend nepřinesl zásadní kino novinku, a tak si medaile rozdaly hitovky posledních týdnů. Duna během druhého víkendu poklesla jen o 30 %, což je velmi sympatický výsledek a zasloužených skoro 50 tisíc nových diváků. Celkově má 167 tisíc a je už v první desítce letošního roku. Podobný postupný pokles měli i další dva favorité. Venom 2 má týden v nohách i chapadlech navíc, i tak přidal dalších 32 tisíc diváků a čerstvě přelezl čtvrt milionu. Výsledek dvojky tak pořád ještě může překonat jedničku, hodně bude záležet na dalším víkendu. I Karel na třetím místě víkendového žebříčku tvrdí formu, vybojoval si dalších 25 tisíc diváků a celkově se přelezlo přes hranici 300 tisíc. Poslední dva jmenovaní už jsou v TOP 5 letošního roku a nebudou chtít z ní odejít.

První tři příčky letošního roku ovládají zatím bezpečně další filmy, které ještě stále sbírají nové diváky. Slábnout začíná nový James Bond, 15 tisíc nových diváků mu stačilo až na páté místo o víkendu, může si však čerstvě gratulovat k druhému místu dle tržeb za letošní rok. Jeho aktuální forma je však lepší než u nejbližšího soupeře, kterým je Zátopek. Ten už přidává jen malé tisícovky a jeho náskok 40 tisíc diváků (368 vs 328) se zřejmě brzy rozplyne. Neohroženým číslem jedna zůstává stále Prvok, Šampón, Tečka a Karel, který přidává už jen tisícovku diváků a je jednou nohou venku z TOP 20. Stihne ještě před tím překonat hranici 600 tisíc diváků?

Z novinek týdne si překvapivě dobře vedla Addamsova rodina 2. Podzimní prázdniny udělaly své a více než 21 tisíc dětí a jejich rodičů si našlo cestu na pokračování filmu, který přesně před dvěma lety také otevřel na Halloween. Je to o něco slabší start než u jedničky, ale konkurence letos nestojí za nic, takže by možná mohla padnout hranice 100 tisíc diváků. Stejně vlažný začátek měl i český animák Myší patří do nebe, který po 5 týdnech zatím nasbíral něco přes 64 tisíc diváků a nástup strašidelné rodinky ho oslabil. Ne ovšem tak jako animovanou novinku minulého týdne: Rozbitý robot Ron nevyužil dětského víkendu a padá o více než 50%. Tady to budou velmi malé desítky tisíc celkově. I tak je to ještě pořád řádově více než další animovaná novinka - Seal Team: Pár správných tuleňů. Ta přilákala jen 1600 diváků a s bídou se dostala do TOP 20. Příští víkend už takové štěstí mít nebude.

Mírné zklamání je nástup české novinky Kurz manželské touhy, která otevírá jen s 16 tisíci diváky. I přes hvězdné obsazení se další masivní otvírák typu Prvoka nekonal. Tvůrci teď musí spoléhat na podobnou šeptandu a vytrvalost, jako měl jejich předchozí kousek - drama Teorie tygra otevřelo na podobně malých číslech, ale dokázalo je více než zdesetinásobit a držet se v TOP 20 neuvěřitelných 24 týdnů. Kurz manželské touhy každopádně odrovnal slabší české soupeře posledních týdnů (Láska na špičkách, Zbožňovaný). O podobný knockout se pokusila hororová novinka Paroží, ale 4 tisícovky diváků jsou ještě méně než má po druhém víkendu Halloween zabíjí. Ani strašidelný svátek roku nepřilákal do kin více hororových diváků, ti se pouze přelévají mezi filmy.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde

S tím, jak opět stoupají čísla nakažených, se meziroční srovnání návštěvnosti s rokem 2019 opět zhoršuje, jak moc je to jen nabídkou a jak moc to ovlivní masy všeho věku, ukáže už následující víkend, kdy do českých kin vtrhnou Eternals od Marvelu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace