Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Eternals jsou nejodvážnější a nejambicióznější marvelovkou


ikona
Spooner
Angelina JolieChloé ZhaoEternalsprvní reakceRichard Madden
Opravdu se na nás valí „zcela jiný“ film z MCU? 

Bijec Shang-Chi už v podstatě opustil kina, a tak je čas na další, letos už v pořadí třetí, filmovou marvelovku. A tou je velmi očekávaná komiksovka Eternals, jež nám představí nejen novou várku superhrdinů, kteří si během předchozích událostí váleli šunky, ale zejména se může pochlubit letošní držitelkou Oscara na režijní židličce. Chloé Zhao zabodovala u kritiků výtečnou Zemí Nomádů a ona i trailery slibovaly, že její Eternals se budou od ostatních komiksových kousků od Marvelu přeci jen trochu lišit. Opravdu ovšem dostala u studia tak volnou ruku? A dokázala se srovnat se skokem od nízkorozpočtových kousků do blockbusterové ligy? První reakce novinářů naznačují, že odpovědí na obě otázky je jasné ano.

Na Rottenech sice zatím žádná procenta nesvítí, ohlasy ovšem slibují, že ani tentokrát marvelovka na populárním webu nelichotivý zelený flíček nevyfasuje. Eternals se prý od svých komiksových předchůdců velmi výrazně liší a Zhao neskrývá své ambice posunout značku Marvelu o trochu dál. Režisérčin rukopis je údajně na snímku proklatě znát, ať už na často prakticky intimní atmosféře, práci s postavami či nádherném vizuálu, který divákovi servíruje takové množství skvělých záběrů, že se film zkrátka musí vidět v kinech. 

Chloé Zhao pak nechybí odvaha si s MCU pořádně hrát, některé klasické prvky tu prý vůbec nejsou a příběh obsahuje několik překvapení a twistů. Mnozí proto novinku dokonce označují za nejvíce šokující film od Marvelu vůbec. Do snímku se jí pak podařilo propašovat i několik v MCU dosud neviděných motivů. Vztahy mezi postavami tu pak dostávají mnohem větší prostor než akce, které údajně moc není. Když už ale na ni dojde, rozhodně stojí za to. Ty opravdu nadšené reakce pak mluví o tom, že jsou Eternals více počinem Chloé Zhao než dalším produktem od Marvelu.

Chválí se samozřejmě také herecké obsazení. V týmu neexistuje slabý článek, Gemma Chan a Richard Madden jsou skvělí tahouni, Kumail Nanjiani si pro sebe krade každou scénu a nezapomíná se samozřejmě ani na úžasnou Angelinu Jolie. Na pozici nejlepší marvelovky však Eternals podle všeho pomýšlet nemohou. Příběh je podle kritičtějších hlasů roztříštěný a až příliš zamotaný a navíc trvá, než se film pořádně rozjede. Druhá polovina snímku tak prý svými událostmi i emocemi výrazně převyšuje tu první. I přesto se zdá, že Kevin Feige a spol. už zase bodují a ze spolupráce s oscarovou režisérkou vzešla jedna z jejich nejodvážnějších komiksáren.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace