Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 5 důvodů, proč se těšit na nové komiksovky od DC


ikona
KarelR
aquamanbatmanblack adamdc comicsmichael keatonpierce brosnanshazamthe flash
Na DC FanDome se představila kupa DCčkových novinek. Co byste o nich měli vědět? 

Studio Warner Bros. se poslední čtyři roky snaží obrátit komiksový list. Liga spravedlnosti měla být miliardovým triumfem, místo toho se však proměnila v totální debakl po stránce kvality, financí i všeho ostatního. O rok později neskutečně zafungoval Aquaman, který je aktuálně nejvýdělečnější DC komiksovkou všech dob, a Warneři díky němu pochopili, že není sdílený vesmír zas tak důležitý. Vrátili se proto kořenům a snaží se svoje filmy dělat trochu jinak, což názorně ukázali na akci DC FanDome.

Co všechno se na ní stalo? V jádru šlo stejně jako loni o přehlídku featurettů k novým filmům. Neproběhla žádná zásadní oznámení a většina lidí byla nadšená jen z Batmana, rozhodně jsme však dostali lepší povědomí o tom, co teď má DC v rukávu. Jsou nějaké důvody k nadšení? Inu, nepřeháněl bych. Rozhodně se ale dá vypíchnout pár malých důvodů k radosti.

1) Separace filmových sérií

Pohled na tržby komiksových filmů mluví jasně. Ačkoliv mají některé marvelovky jasný boost z toho, že všechno souvisí se vším, obří hity se dají dělat i z filmů, jež na propojování a cameích nestojí. Warnerům trvalo docela dlouho, než na tuhle myšlenku přistoupili, jelikož se vlastně jedná o krok zpátky na začátek 21. století (selhání duelu Batmana se Supermanem je muselo dost překvapit). V tuhle chvíli ale propojený vesmír naplno hodili za hlavu a budují každou sérii (s výjimkou zamotaného Flashe) zcela odděleně. Na DC FanDome se proto nemáchalo tím, že se třeba Shazam a Black Adam někdy v budoucnu zřejmě potkají – lákalo se čistě na sequel a jeho nové záporačky. Každá série má tedy svůj vlastní píseček a je slušná šance, že to pro studio s rotujícím vedením bude mnohem lepší strategie.

2) Pattinsonův naštvaný Batman

Zlatým hřebem DC FanDome byl nový trailer Batmana – a Warneři to dobře věděli, proto jím celá akce končila. Těsně před ním se však pustil ještě krátký výlet za kulisy, který potvrdil řadu odhadů a domněnek. Bruce Wayne bude ve filmu opravdu hodně naštvaný, aby měl jeho přerod v klidného stratéga a špičkového detektiva patřičný oblouk. Matt Reeves to tedy celé bere od podlahy a zkusí se do Bruceovy duše ponořit ještě víc než Burton a Nolan. Povede se mu to? Kdo ví. Komornější a temnější stylizace ale téhle postavě rozhodně sedí, a když vidím Andyho Serkise jako mladšího Alfreda (inspirovaného batmanovskou Zemí jedna), mám z toho nefalšovanou radost.

3) Epický Aquaman 2

Jednička Aquamana je vcelku průměrná popcornovka, která v akci šlapala mnohem víc než v dialozích. Jedno mě ale stejně jako všechny ostatní zaujalo – její neskutečné měřítko. James Wan jako by do jednoho filmu narval výjevy z celé trilogie a vůbec nemyslel na to, že bude nějaké pokračování. Nakonec ho však "chudák" přece jen musel natočit a bude dost zajímavé sledovat, jak se popere s tím, že v prvním díle ukázal skoro všechna podmořská království a relevantní postavy. Jeho řešení? Podle featurettu z DC FanDome prostě... vysadí Jasona Momou zpátky na mořského koníka a pošle na něj další obří monstra a verneovské ponorky. Za mě ok, i kdyby to zase mělo být za 6/10.

4) Návrat Michaela Keatona

Taky vám je Ezry Millera trochu líto? Dekádu zpátky byl velkou hereckou nadějí, sympatickým rošťákem, který skvěle uměl drama i komedii. Pak z něj ale Warneři udělali Flashe a procpali ho do Fantastických zvířat, načež se proměnil v podivína, jenž dělá rozruch hlavně nevysvětlitelnými videi a kostýmy. Snad ho sólovka Flashe nějak vrátí do hry. Už teď je však velký problém v tom, že se na ni snad nikdo netěší kvůli Ezrovi. Všichni napjatě očekávají jen comeback Michaela Keatona do role Batmana, jehož teasování se ždíme tak moc, že se na DC FanDome neukázal ani Batmobil. OK, tak si ho schovávejte. Zatím si holt vystačíme s voice-overem, ikonickou burtonovskou maskou a... neexistující nadějí na Batmana 3 s Keatonem!

5) Pierce Brosnan v Black Adamovi

Rock bude superhrdinou, který drtí nebožáky elektřinou. Hm, asi proč ne, možná by to ale neměl točit režisér mrtvolné Expedice: Džungle. Black Adam má nicméně velký buzz a Rock ho díky mohutným sociálním sítím určitě prodá. Já však tenhle film vnímám trochu jinak – a ne, netěším se na Hawkmana, Atom Smashera nebo Cyclone. Alfou a omegou Black Adama je pro mě zatím Pierce Brosnan, jenž kývnul na roli kouzlícího archeologa Doctora Fatea. Brosnan se v podstatě na dvě dekády uklidil mimo velké akční filmy, i když stále srší bondovským charismatem, kudy chodí. Stačí se ostatně podívat na featurette, který ne náhodou začíná vzpomínáním na bondovky. Snad tu Brosnan dostane co nejvíc prostoru a pořádně ho využije!

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte v diskuzi vědět, na jaké DCčkové novinky se těšíte vy – ať už jde o jednotlivosti, nebo o celé filmy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace