Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 5 výborných filmů s Michaelem Cainem, které jste možná neviděli


ikona
KarelR
agent palmer: pripad ipcresschytte carteramichael cainemuz, ktery chtel byt kralemritaslidil
Myslíte si, že jste viděli dost filmů s Michaelem Cainem? Je to dost dobře možné, pár dalších tipů ale nikdy není od věci. 

Možná jste o víkendu zachytili zprávu, že Michael Caine odchází do hereckého důchodu. Po pár hodinách se ukázalo, že se britský veterán jen špatně vyjádřil v rozhovoru a zatím s herectvím nekončí. Já jsem ale v tu chvíli už dopisoval tenhle článek, jenž nostalgicky vzpomíná na pětici jeho méně známých filmů.

Co s tím? No... nic. Michael Caine pokračuje ve své bohaté kariéře a vy si můžete projít pár tipů na bijáky, které sice vznikly před mnoha desítkami let, ale pořád stojí za vidění. Snad vás tu něco zaujme!

Agent Palmer: Případ Ipcress (1965)
Počet ČSFD hodnocení: 578

První bondovka šla do kin v roce 1962 a už o tři roky později na ni sami Britové reagovali Případem Ipcressem. Cainem v něm hraje civilnější verzi agenta 007, reálně má ale stejný šmrnc, stejný úspěch u žen a řeší stejně zapeklitý případ. Výsledkem byla špionážní klasika, která se dočkala čtyř pokračování (dvojka je taky skvělá, pak už je to horší), a je docela škoda, že ji v Česku skoro nikdo nezná.

Chyťte Cartera (1971)
Počet ČSFD hodnocení: 1 437

Ve Velké Británii naprosto legendární kousek, u nás bohužel zapadlá pecka, jíž kvůli reprízám zastínil (horší) remake se Stallonem. Zatímco v Případu Ipcressu byl Cainem suše hláškujícím špiónem, v Chyťte Cartera hraje chladnokrevného mafiánského zabijáka, který chodí po rodném městě a snaží se zjistit, kdo mu zabil bratra. Nejsem si tím úplně jistý, Caine ale podle mě v žádném filmu nezabil víc lidí než tady!

Slídil (1972)
Počet ČSFD hodnocení: 1 528

Další Caineův film, jenž se dočkal horšího remaku (tentokrát dokonce přímo s Cainem v jiné roli). Zamotaný herecký koncert dvou lidí, kteří se v jednom domě snaží navzájem převézt, byl ve své době hitem, jenž si došel pro čtyři oscarové nominace. Pokud tedy máte rádi komorní konverzačky, v nichž se nesundavá noha z plynu, měl by vás vypiplaný duel Michaela Cainea s Lawrencem Olivierem rozhodně zajímat.

Muž, který chtěl být králem (1975)
Počet ČSFD hodnocení: 2 230

Asi nejznámější film z tohohle výběru, něco mi ale říká, že ho také viděla jen hrstka našich čtenářů. Muž, který chtěl být králem vypráví o tom, jak se dva britští vojáci vydávají do neprobádaných koutů Indie, aby tam ideálně někomu nebo něčemu vládli. Za normálních okolností by to asi mohlo dopadnout všelijak. Románu Rudyarda Kiplinga se však ujal John Huston, jenž do hlavních rolí obsadil Michaela Cainea a Seana Conneryho. Výsledek? Ultimátní dobrodružná klasika, která má exotiky i charismatu na rozdávání.

Rita (1983)
Počet ČSFD hodnocení: 256

Juliy Walters znáte jako paní Weasleyovou, její nejlepší rolí je však bezesporu Rita, rázná kadeřnice, která se rozhodne studovat britskou literaturu, aby si rozšířila obzory. Jejím profesorem a mentorem se stane věčně opilý profesor s tváří Michaela Cainea, a jak správně tušíte, tihle dva si rychle převrátí životy naruby. Rita je možná nejlepším filmem o tom, jaký má na člověka vliv vzdělání. I bez téhle roviny by ale šlo o brilantní konverzačku, která má co říct i necelých čtyřicet let po premiéře.

Dejte v diskuzi vědět, jaké méně známé kousky s Cainem máte rádi vy. Rozhodně se jich dá vylovit mnohem víc než pět.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (6)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace