Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: hororová klasika Věc


ikona
Mr. Hlad
john carpenterkurt russellmoviezone livemz live speciálthe thingvěc
Hororová klasika plná čvachtavých triků, paranoidní atmosféry a mrazivého děsu 

Další MovieZone Live Speciál je tady a podíváme se v něm na kultovní Věc Johna Carpentera. Film, který v době premiéry komerčně propadl, kritici se mu vysmáli a jeho režisérovi málem zničil kariéru. Jenže pak se věci změnily a postupem času se z hororu o partě vědců, kteří se v antarktické pustině střetnou s mimozemšťanem, jenž se dovede maskovat za jiné organismy, stala klasika. Chvilku to trvalo, ale dnes je Věc považovaná za jeden z nejlepších filmů všech dob. 

Její natáčení však nebyla žádná sranda. První adaptace povídky Johna W. Campbella se ze začátku padesátých let se úplně nepovedla. Natáčení nové verze provázely problémy s vizionářskými režiséry, rozpočtem a vším možným a po place běhal nadšený Rob Bottin, jenž dostal volnou ruku a mohl vymýšlet co nejděsivější a nejhnusnější masky a scény, na jaké Hollywood často nebyl připravený. No a zbytek je historie. A po téměř čtyřiceti letech film, který zůstává v hororovém žánru pořád na absolutní špičce. 

MovieZone Live Speciál o Věci si můžete jako vždycky pustit na Youtube, stejně jako naše další videa. Pokud dáváte přednost audiu, jsme na SpotifyPodbeaniTunes nebo Google Podcast. Ohodnotit nás můžete na CSFD a kdybyste nás chtěli podpořit, můžete na Patreonu, budeme rádi. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace