Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Václav Marhoul natočí v Hollywoodu drama s hvězdným Michaelem Shannonem a Emilií Clarke!


ikona
do_Od
Emilia ClarkeJoseph McCarthyMichael ShannonNabarvené ptáčepolitické procesyVáclav Marhoul
Václav Marhoul si pro svůj příští film sehnal zvučné obsazení. O čem bude? 

Už takřka rok víme, že příštím snímkem režiséra Václava Marhoula se stane biografie nechvalně proslulého amerického senátora Josepha McCarthyho. Český tvůrce tak po Nabarveném ptáčeti dostal obří příležitost a je jenom na něm, aby ji proměnil v ještě větší úspěch. Teď už navíc víme, kdo se mu s tím pokusí pomoci.

Hlavní role ve filmu McCarthy totiž získali Michael Shannon a Emilia Clarke, kteří ztvární McCarthyho a jeho manželku. V dalších rolích se pak objeví například Dane DeHaan nebo Scoot McNairy. Snímek se pak logicky zaměří na život muže, díky němuž vznikl ve slovnících pojem Mccarthismus neboli praxe vytváření obvinění z podvratné činnosti či velezrady, aniž by pro to existovaly důkazy. Ona velezrada byla spojována zejména s příjímáním komunismu v době, kdy studená válka nabírala na intenzitě a McCarthy a spol. zneužili svého postavení k tomu, aby zaklekli na desítky různých nepohodlných, přitom zpravidla nevinných lidí. V podstatě si představte Miladu Horákovou, akorát naopak.

Marhoul si tak zvolil zase jednou poměrně silné téma, které bude v dnešní Americe stále velmi rezonovat. Scénář každopádně sepsal Tom O´Connor, jenž dělal například Zabijáka & bodyguarda nebo The Courier. Za kameru se pak postaví opět Vladimír Smutný a nebude chybět ani scénograf a architekt Jan Vlasák. Natáčení začne v Praze a ve Spojených státech na podzim příštího roku.

- - -

Vytáhni v hospodě: Joseph McCarthy zemřel ve věku 48 let na hepatitidu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace