Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Tím tvrdší je pád je stylovou westernovou jízdou


ikona
Spooner
idris elbaJonathan Majorsnetflixprvní reakcetím tvrdší je pád
Černošský western plný zajímavých jmen sklízí první pozitivní ohlasy. 

Netflix začíná svou klasicky silnou podzimní sezónu, na níž si pošetřil několik potenciálně větších diváckých i kandidátů na Oscara. Do té první kategorie bude evidentně patřit novinka Tím tvrdší je pád, silně stylizovaný western, v němž se střetnou gangy Jonathana Majorse a záporáka Idrise Elby. Upoutávky naznačovaly spíše moderní kovbojku s vlivem blaxploitation snímků než návrat klasických westernů, který už v ukázkách nesedl každému. Mě ale styl režiséra Jeymese Samuela docela zaujal a začal se těšit na správně přepálenou popcornovku z Divokého západu. A podle prvních recenzí se to nejspíš opravdu podařilo.

RottenTomatoes hlásí prozatím 80 % pozitivních recenzí s ratingem 8.1. Ohlasy pak lákají dle očekávaní na ultra stylizovanou, a také šílené brutální, jízdu plnou parádně natočených přestřelek, drsných či charismatických postav i správně úderných hlášek. Snímek je prý skvělým mixem moderních prvků a spaghetti westernů, jenž si bere z klasiky to nejlepší, ale zároveň boří žánrové stereotypy. Samuel si pak údajně bere to nejlepší z Tarantina, ale zároveň i Sergia Leoneho, Spike Lee či Johna Woo. 

Film chce navíc dostat do popředí černošské kovboje z Divokého západu, o nichž se moc nemluví. Zároveň ale tvůrci na téma rasismu nijak násilně netlačí a spíše ho zmiňují mezi řádky. Negativní kritiky ovšem zmiňují, že za stylizovaným vyprávěním se skrývají prázdné postavy, nijaký příběh a žánrový mišmaš, který nedrží moc pohromadě. Tak uvidíme, na jakou stranu barikády se nakonec postavíme my.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace