Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Bondovka Není čas zemřít je výbornou Craigovou rozlučkou


ikona
Spooner
cary fukunagadaniel craigjames bondnení čas zemřítprvní reakce
James Bond se po dlouhém čekání konečně vrací do kin. Napraví si reputaci po rozporuplném Spectre? 

Ano, možná jste v to už ani nedoufali, ale je to skutečně pravda. 25. bondovka Není čas zemřít se včera konečně dočkala světové premiéry a zítra naplno vtrhne do kin. Končí tím nejen opravdu dlouhé šestileté čekání od předešlé Jamesovy mise, ale zejména výrazná bondovská éra Daniela Craiga. Jeho rozloučení si vzal na starost první americký režisér série Cary Fukunaga a výtečné upoutávky naznačovaly opravdu nabušenou, a opět řádně osudovou, akční jízdu. A jak se zdá, tak se čekání opravdu vyplatilo a Craig se opravdu dostal výborné a dojemné tečky, jak si všichni přáli.

Na RottenTomatoes aktuálně svítí 89 % pozitivních recenzí s ratingem 7.8, což je sice o trochu méně než v případě Casina Royale a Skyfall, ale i přesto slibují zahraniční ohlasy velké věci. Není čas zemřít je totiž prý opravdu odvážnou a emocionální jízdou, která vymačkává z Craigova rozloučení v mnoha ohledech maximum. Scénář dělá v rámci série řadu dost odvážných kroků, fungují zde i vtipnější vsuvky a Fukunaga se snaží slavný charakter posunout zase o trochu dál. A Craig toho údajně využívá ve svůj nejlepší výkon v kůži agenta s povolením zabíjet. 

Režisér první Temného případu pak servíruje řemeslně precizní dílo s výtečnou akcí a vizuálem, s nímž si tvůrci podle všeho hodně vyhráli. Ostatně stejně jako s vedlejšími postavami. Nechválí se totiž někteří staří známí, ale také skvělé posily v podáni Any de Armas a Lashany Lynch. Všechny pak údajně semele samotný závěr, který je podle mnohých nejen důstojným, ale navíc maximálně emocionálním a nejodvážnějším bondovským finále vůbec.

Ale abych tě chvalozpěvů nebylo moc, samozřejmě zaznívá i nějaká ta kritika. Podle méně spokojených hlasů je snímek poctivou bondovskou zábavou, jakmile se ovšem příběhově napojuje na předchozí díly, především Spectre, už to začíná drhnout. Vedlejší postavy typu Moneypenny jsou pak až příliš upozaděny a od záporáka v podání Ramiho Maleka se čekalo víc. I přesto však pozitivní komentáře převládají a dávají tušit velké věci. Na jakou stranu barikády se postavíme my? To se dozvíte už brzy. Redakce totiž sedí na projekci právě v těchto chvílích.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace