Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Halloween zabíjí je hororovým zklamáním roku


ikona
Spooner
david gordon greenhalloween zabíjíjamie lee curtismichael myersprvní reakce
Čeká fandy Halloweenu tentokrát v kinech velké vystřízlivění?  

Když před třemi lety znovu vtrhl do kin legendární psychopat Michael Myers, bylo z toho jedno z nejpříjemnějších hororových překvapení posledních let. Nový Halloween od Davida Gordona Greena byl poctivou atmosférickou vyvražďovačkou, která jako by vypadla z osmdesátých let a šikovně pokračovala ve stopách Johna Carpentera. Ohlasy byly velmi spokojené, tržby v kinech vysoké, a tak se od Greena a scenáristy Dannyho McBridea dočkáme celé trilogie. Dvojku Halloween zabíjí pak doprovázely nejen slušná očekávání, ale hlavně parádní trailer a zdálo se, že tvůrčí tým má tuhle hororovou značku pevně v rukách. První ohlasy z filmového festivalu v Benátkách nás ovšem malinko zneklidňují.

Na Rottenech se totiž aktuálně nachází pouze 50 % pozitivních recenzí s ratingem 5.3. Což je oproti velmi spokojeným 79 % u „jedničky“ solidní sešup. Nový Halloween je prý pořád typickým slasherem, který nabízí několik opravdu nápaditých, zábavných a nesmírně brutálně zabití, jinak se ovšem podle kritiků jedná o jeden velký zmatek, který není vůbec děsivý, Michael Myers už je v něm až absurdně nesmrtelný či všudypřítomný a obsahuje řadu dějových zákrut, které v podstatě nikam nevedou. Green se snaží snímek obohatit o motiv pomsty, vyrovnávání se s traumatem či obsesí, ve výsledku s krvavým zbytkem ovšem tyto prvky příliš nefungují, stejně jako zaměření na obyvatele města. 

Halloween zabíjí je tak údajně spíše průměrnou vyvražďovačkou, která postrádá atmosféru i tah na branku minulého snímku a navíc v něm příliš nefunguje ani pouto mezi Laurie Strode s tváří Jamie Lee Curtis a kultovním zabijákem. Naštěstí se najdou i spokojené ohlasy, podle nichž se stále jedná o velmi zábavný a svižný slasher, který nemá moc kde nudit. Tak budeme doufat, že tato menšina bude mít nakonec přeci jen pravdu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace