Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela francouzská legenda Jean-Paul Belmondo


ikona
Spooner
Jean-Paul Belmondo
Do filmového nebe odešla legenda, na níž vyrostlo několik generací. 

Jsou smutné zprávy, které člověk kvůli vysokému věku daných lidí už tak nějak čeká, ale rozesmutní ho stejně. A ta dnešní mezi ně bohužel patří. Ve věku 88 let totiž zemřela jedna z největších francouzských filmových legend všech dob, idol žen a vzor mnoha mužů, herec Jean-Paul Belmondo. Informaci potvrdil hercův právník. Asi jen málokdo zanechal ve francouzské kinematografii tak nesmazatelnou stopu jako právě on. Už na počátku 60. let na sebe výrazně upozornil jedním z nejvýraznějších snímků francouzské Nové vlny a první spoluprací s Jeanem-Lucem Godardem, U konce s dechem. A to byl samozřejmě teprve začátek.

Do paměti diváků všech generací se zapsal jako neskutečně charismatický rošťák a svůdník v jednom, který zvládal jak poplety s parádním komediálním timingem, tak drsné detektivy či nepolepšitelné sukničkáře. Svým šarmem a neskutečnou přirozeností si dokázal diváky vždy omotat okolo prstu a díky své neskutečné fyzičce a snaze vyzkoušet si sebešílenější kousky měli kaskadéři u jeho filmů často utrum. A výčet jeho filmových klasik, které budou navždy stálicemi televizních archivů, je skoro nekonečný. Má na svém kontě Muže z Ria, Acapulca i Hongkongu, Zvíře, Profesionála, Manželství z roku II, Bezva fintu, Veselé Velikonoce… ano, jen málokdo má (nejen) v Evropě na kontě tolik nestárnoucích pecek jako on. A teď je jen otázka, jakou z nich si na jeho počest dnes pustíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace