Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 nejočekávanějších westernů letošního podzimu


ikona
KarelR
apache junctionclint eastwoodcry machoold henrysila psatim tvrdsi je padwestern
Jestli si myslíte, že Hollywood na divoký západ už dávno rezignoval, nabídka příštích měsíců vás přesvědčí o opaku. 

Už přes deset let dobře vím, že je western na psaní článků ten nejmarnější žánr. Jakmile má něco na obrázku klobouk, automaticky se na to nekliká, já si ale prostě nemůžu pomoct. Loni v červnu jsem dal dohromady 15 nejlepších westernů všech dob, no a letošní dávku divokého západu bych rád odbyl tímhle výhledem. V poslední době se totiž objevila hned pětice nadějných westernů, a musím říct, že se těším na všechny. Snad se jich alespoň pár povede!

Cry Macho
Premiéra: 17. září v amerických kinech

Jasně, Cry Macho nebude klasický western, jelikož se tu vydáme do roku 1979 a čeká nás přibližně nula přestřelek. Velký návrat Clinta Eastwooda v klobouku je ale plný westernové poetiky a točí se kolem bývalé hvězdy rodea, takže… close enough. Navíc to očividně (snad!) bude pecka, takže si držme palce, aby se objevilo datum české premiéry.

Old Henry
Premiéra: 1. října v amerických kinech

Buster Scruggs se vrací a zabije spoustu lidí! OK, trochu kecám, zpívající kovboj od Coenů má se starým Henrym společnou jen tvář Tima Blakea Nelsona. I tak si ale zaslouží pozornost, jelikož se tenhle komorní western představil solidním trailerem a vnadí na archetypální story, která se snad nikdy neokouká. Není tajemný farmář, jenž se musí postavit velké přesile, náhodou bývalý stroj na zabíjení?!

Tím tvrdší je pád
Premiéra: 3. listopadu na Netflixu

Nespoutaný Django 2 anebo jedna z největších hereckých sešlostí konce roku. Nahnat do jednoho filmu Idrise Elbu, Jonathana Majorse, Reginu King, Zazie Beetz, Lakeitha Stanfielda a Delroye Linda určitě nebylo snadné. Výsledek ale vypadá luxusně a působí jako řízná tarantinovská zábava, u níž se budeme dvě hodiny kochat hláškami a cákanci krve. Ani bych se nedivil, kdyby to byla jedna z nejlepších netflixovek roku.

Síla psa
Premiéra: 1. prosince na Netflixu

Ano, oscarová Jane Campion skončila u Netflixu. Někdo brečí, kam se to režisérka Piana dostala, já bych to ale viděl pozitivně – nikde jinde se holt peníze na lehce artové westerny s Benedictem Cumberbatchem nerozdávají. Buďme proto rádi, že se na nebezpečný ranč vydáme alespoň takhle, a doufejme, že se hodnocení po premiéře v Benátkách (Rotteny hlásí 100 % pozitivních recenzí s ratingem 8,4/10) do prosince nějak zásadně nesníží.

Apache Junction
Premiéra: do konce roku 2021

No a na závěr tu mám jedno čistokrevné westernové béčko, v němž se bude střílet hlava nehlava. V Apache Junction vytasí pušky a kolty Thomas Jane, Stuart Townsend nebo Trace Adkins, a přestože nejde o žádnou velkou hitparádu, upřímně jsem to čekal mnohem horší. Justin Lee si zkusil levný western už s Badland a nebylo to nic extra, pořád je tu ale naděje, že se mu tentokrát zadaří o něco víc.

Vybrali jste si? Jestli ne, vždycky je tu moderní westernový seriál Yellowstone s Kevinem Costnerem (4. série se blíží a bude i epický prequel 1883), netflixovská minisérie Godless od Scotta Franka (Dámský gambit) nebo minisérie The Good Lord Bird s Ethanem Hawkem, jíž jsem objevil díky doporučení Jana Prušinovského v Na pivu s Civalem. Hmmm… a pak že je western mrtvý žánr!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace