Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Denis Villeneuve promluvil o plánech s druhou částí Duny


ikona
do_Od
box officeDenis VilleneuveDunaFrank Herbertpokračovánísci-fisequelTimothée ChalametWarner Bros.Zendaya
Druhá část očekávané sci-fi je stále nejistá. Na čem závisí její vznik? 

Pokud se nic nezmění, dočkáme se epické Duny od režiséra Sicaria nebo Příchozích Denise Villeneuvea na plátnech už 22. října. A opravdu věřme, že to klapne, protože jinak bude konec roku dost smutný. Nicméně jak samotný tvůrce dopředu varuje, příběh filmu nebude kompletní adaptací celé knihy, nýbrž jen její první části. Tohle prý byl odjakživa plán, který Villeneuveovi umožnil zrealizovat kultovní Dunu přesně tak, jak si to zaslouží. Jenže tehdy zároveň nikdo nepočítal s tím, že by vznik dvojky mohl dost vážně ohrozit finanční neúspěch prvního filmu, který nyní celý visí pouze na tom, jak bude vypadat covidová situace na podzim. A současná tržební okénka bohužel nevěstí v tomhle ohledu nic dobrého.

Každopádně Villeneuve zůstává optimistou. Momentálně prý pilně pracuje na scénáři k druhé části, jež by se měla do velké míry točit okolo postavy Chani hrané Zendayou. Právě ona a klan Fremenů by měli vstoupit do popředí ve druhém filmu, který přece jen bude tematicky maličko odlišný od toho prvního, více politického a válečného. Kdo četl knihu, ten zřejmě ví.

V tuto chvíli jsou to ale stále pouze slova režiséra, který zdrojový materiál miluje a sám sebe při tvorbě popisuje jako osmiletého kluka, jemuž se plní sen. Tak snad se mu splní komplet, a snad obě části toho snu budeme moci společně spatřit na plátnech kin, kam patří. Zjevně to bude záležet nejvíc na nás, na divácích, takže to je minimálně jedna z motivací, proč si na snímek zajít. Pár dalších máte třeba tady v nadupaných trailerech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace