Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nastal konec legendárních bratrů Coenů?


ikona
Spooner
ethan coenjoel coenThe Tragedy of Macbeth
Byli považováni za neoddělitelnou bratrskou dvojku Hollywoodu. To už ale asi neplatí. 

Fargo, Big Lebowski, Tahle země není pro starý… a takhle bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho. Počet filmových pecek a klasik, jež mají bratři Ethan a Joel Coenovi za sebou, je opravdu obdivuhodný. A i když mají za sebou i pár slabších kousku, po právu se počítají mezi nejvýraznější a nejlepší tvůrčí dvojice Hollywoodu. A možná jsou i tou vůbec nejlepší. Jenže blížící se novou verzi Shakespearovy klasiky The Tragedy of Macbeth s Denzelem Washingtonem a Frances McDormand natočil pro všechny trochu překvapivě sám Joel a fanoušci doufali, že se jedná jen o ojedinělou Ethanovu pauzu. Jenže to tak bohužel nevypadá.

Jejich blízky spolupracovník a dvorní skladatel Carter Burwell totiž v nedávném podcastu prozradil, že Ethan už zkrátka dál natáčet nechce a o filmy tak trochu ztratil zájem. Mladší z bratrů sice oddech od filmů naznačil už před dvěma lety, kdy řekl, že se chce více věnovat divadelním hrám. Jenže z Burwellových slov se zdá, že ho divadelní prkna dělají šťastným natolik, že se z pauzy možná stal filmový důchod. A co víc, Burwell naznačil, že ani režisérskou budoucností bráchy Joela si není moc jistý, jelikož aktuálně aktivně nepracuje na dalším ze svých hotových scénářů. Těch mají prý bráchové plné poličky a byla by podle Burwella škoda, kdyby na nich nakonec jen padal prach. Uvidíme, zda se k jeho obávám vyjádří i samotní bráchové. Hrozba toho, že minimálně jedna ze dvou legend zamířila do režijního důchodu, je však evidentně docela reálná. A my můžeme jen doufat, že se Ethanovi po pár letech po kameře přeci jen zasteskne. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace