Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s pokračováním District 9?


ikona
Spooner
district 10district 9Neill Blomkamp
Režisér Neill Blomkamp se vrací ke své největší sci-fi pecce. A možná v ní chystá menší změny. 

Když před 12 lety vtrhlo do kin zprvu nenápadné sci-fi District 9 od neznámého režiséra Neilla Blomkampa, mnoho lidí od něj příliš velké zázraky nečekalo. Nakonec se však i po letech jedná o jednu z nejsvěžejších a nejoriginálněji pojatých žánrovek nového tisíciletí, která udělala z Blomkampa vyhledávaný režijní talent. Tuto auru sice režisér z Jihoafrické republiky v následných kouscích Elysium a Chappie malinko promrhal, jeho blížící se horor Demonic ovšem zatím z trailerů slibuje solidní podívanou a svůj režijní návrat bude chtít završit právě sequelem District 9 aka District 10. Práce na dlouho spekulovaném sci-fi bratříčkovi potvrdil režisér na počátku tohoto roku, od té doby ovšem bylo kolem projektu přeci jen ticho po pěšině. Nyní ale přispěchal s dalšími menšími střípky.

Důležitou zprávou je, že na scénáři Blomkamp ještě pořád pracuje a do jeho dokončení má nejspíš ještě daleko. Na dlouho očekávané pokračování si proto ještě chvíli počkáme. Pracuje v něm ovšem s tématem, které ho evidentně velmi chytlo. Zatímco u Districtu 9 se nechal inspirovat historií Jihoafrické republiky, konkrétně apartheidem, v druhém díle se bude naopak zabývat silným tématem z americké historie, které prý do jeho světa perfektně zapadá a bylo jedním z hlavním motivů, proč District 10 nakonec vzniká. O jaký motiv se jedná, si ale zatím nechává pro sebe. Znamená to tedy, že se nebude jednat o přímý sequel a přesuneme se dějově přes oceán do Spojených států? To zatím není potvrzené, ale asi bych se tomu úplně nedivil. Jisté nicméně je, že se sequelu District 9 asi už konečně dočkáme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace