Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: fantasy Zelený rytíř patří mezi nej filmy roku


ikona
Spooner
david lowerydev patelprvní reakcezelený rytíř
Bude převyprávění jedné z artušovských legend v režii osobitého Davida Loweryho velkou fantasy lahůdkou? 

David Lowery zatím nepatří v redakci mezi nejoblíbenější režiséry a jeho Přízrak u nás sklidil hodně rozdílné reakce. Po Zeleném rytíři by se to však mohlo rapidně změnit. Novinka totiž v parádních trailerech láká na velmi osobitou fantasy a vizuálně podmanivé zpracování středověké artušovské legendy o Siru Gawainovi a Zeleném rytíři. Společnost A24 si navíc kvalitu svých kousků zatím hezky hlídá a vše nasvědčovalo tomu, že bychom mohli dostat celkem neotřelý žánrový zážitek. Snímek vtrhne do amerických kin už na konci července a první zámořské reakce dávají zatím předpokladu za pravdu.

Na Rottenech byste zatím hodnocení hledali marně, recenzenti už ale na sociálních sítích nešetří nadšenými výkřiky a mnozí dokonce hlásí, že bude Zelený rytíř patřit mezi nejlepší filmy roku! Zelený rytíř je prý opravdu originálně pojatým fantasy filmem, který plyne kupředu sice zatraceně pomalu, o to víc si však dokázal evidentně kritiky podmanit. Chválí se úžasný vizuál, který si zaslouží veškerý obdiv a v neposlední řadě sklízí velké ovace také výkon Deva Patela, jehož výkon je údajně dechberoucí. Stejně jako celá jeho cesta, který vypráví o smrtelnosti a hledání sebe sama. 

I přes svou osobitost a originalitu je však Zelený rytíř přesně to zpracování artušovské legendy, které jste chtěli vidět. Na druhou stranu, pokud čekáte epickou fantasy plnou šermířských soubojů, běžte hned o dům dál. Tenhle snímek prý požaduje po divákovi otevřenou mysl a je opravdu osobním a pomalým bojem člověka s přírodou a sebou samotným. Takže se nejspíš bude pořád jednat o Loweryho, jenž nesedne každému. I přesto ale zní prvotní ohlasy zatraceně lákavě.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace