Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Karlovy Vary letos představí dvanáct českých filmů


ikona
Mr. Hlad
david ondříčekiffkvkarlovy varykřišťálový glóbusmffkvolmo omerzuzátopek
Čeští filmaři to ve Varech pořádně rozjedou 

Karlovarský filmový festival se po roční pauze vrací. Sice asi ještě nebude v takové formě, na jakou jsme zvyklí, ale filmoví fandové náročnější kinematografie si tam určitě zvládnou vyzobat pár kousků, které by mohly stát za pozornost. A šance, že by mezi nimi mohl být i nějaký z České republiky, letos není malá. Ve Varech má totiž premiéru hned dvanáct českých filmů. 

Rovnou čtyři z nich se objeví v hlavní soutěži a budou tak bojovat o Křišťálový glóbus. Režisér Rodinného filmu a Všechno bude Olmo Omerzu představí drama Atlas ptáků, v němž šéf staré rodinné firmy zjistí, že ho někdo okrádá a ten někdo je možná stejné krve jako on. Erika Hníková v Každé minutě života představí pár, jehož potomek má od rodičů dokonale naplánovaný každý den, cesta ke štěstí to však možná úplně není. Režisér Křižáčka Václav Kadrnka bude v dramatu Zpráva o záchraně mrtvého řešit, co prožívá rodina muže, který skončil s mrtvicí v nemocnici. V Lásce pod kapotou se zase seznámíme s bývalým horníkem, který sní o kariéře automobilového závodníka, ale i o obyčejném a šťastném životě. 

V kategorii Na východ od západu se v Jednotce intenzivního života představí dva lékaři, kteří se pokoušejí pracovat ve světě, kde je smrt tabu, ale zároveň nevyhnutelná a ne každý je ochotný se s tím smířit. V Zrcadlech ve tmě se zase pokusí pár třicátníků zjistit, co je pravdy na tom, že šestatřicet správně položených otázek dovede zajistit, aby se člověk do druhého zamiloval. A Marťanské lodě nabídnou lyrickou romanci, která si pokládá otázku, jak hluboce je možné pochopit druhého člověka. 

V sekci Zvláštní uvedení představí svou novinku Moje slunce Mad Michaela Pavlátová a bude se točit okolo ženy, která se po svatbě přestěhuje s manželem do jeho rodného Kábulu. V Podezření se nepříliš sympatická zdravotní sestra stane podezřelou z vraždy jedné ze svých pacientek. Rekonstrukce okupace se má zabývat prací archiváře, který objevil unikátní záběry ze sovětské okupace Československa. Ve Snech o toulavých kočkách se režisér David Sís rozhodl natočit portrét svého bratra Petra, slavného výtvarníka. A v neposlední řadě se ve Varech představí i očekávaná novinka Davida Ondříčka Zátopek, která se stane zahajovacím titulem tohoto áčkového festivalu. 

Festival se letos koná až na konci prázdnin 20. - 28. srpna. A bude na co koukat. Kompletní nabídku si můžete projet tady

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace