Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Black Widow je jednou z nejlepších sólovek od Marvelu


ikona
Spooner
black widowdisneydisney+Florence Pughmarvelprvní reakcescarlett johansson
Marvelovky se vrací do kin. A zdá se, že do nové etapy Kevin Feige a spol. vykročili tou správnou nohou. 

Na začátku července to budou dva roky, co kin vtrhla zatím poslední marvelovka, dvojka Spider-Mana. Disney s Marvelem se sice snaží absťák fanoušků tento rok zahnat seriálovými kousky v čele s aktuálním Lokim, co si ale budeme povídat, celovečerní dobrodružství tohoto univerza budou asi ještě dlouho přitahovat více pozornosti. Právě na počátku července tedy vtrhne i do našich multiplexů dlouho odkládaná sólovka Black Widow, která nám doplní příběhové okno i minulost okolo Natashy Romanoff s tváří Scarlett Johansson. A z prvních ohlasů se zdá, že ani v tomto případě nešlápli u Marvelu vedle.

Hodnocení na Rottenech sice ještě budete hledat marně, v prvních ohlasech ale zahraniční novináři opravdu nešetří chválou. Black Widow je podle nich dalším opravdu zábavným a akcí nabušeným příspěvkem do komiksového světa, který výborně šlape od začátku do konce a výtečně rozšiřuje charakter titulní agentky i její osobní rovinu. Jede se tu pak zejména ve stylu a atmosféře dvojky a trojky Kapitána Ameriky (zejména Návrat prvního Avengera kritici zmiňují poměrně často) a podle mnohých se dokonce týká o jednu z nejzábavnějších MCU sólovek vůbec.

Snímek je pak prý také hodně povedeným ženským akčňákem se silnými charaktery, mezi nimiž vedle herecké jistoty Scarlett září zejména Florence Pugh, jež je v roli Yeleny úžasná, krade si pro sebe každou scénu. Dokáže být uvěřitelná jak v akčních, tak emotivních či humorných pasážích a chemie mezi ní a Scarlett šlape na jedničku. Ostatně, stejně jako zmiňovaná akce, které je podle všeho opravdu dost, choreografie jednotlivých bitek stojí za to a tvůrci se v tomto směru snaží jet i na vlnách Jasona Bournea či Mission Impossible. Ne všechny ohlasy jsou však nadšené. Ti méně spokojení mluví o generické a nijak výrazné marvelovce a kritizuje se také slabší záporák Taskmaster. Na druhou stranu, fandové nejspíš dostanou to, co si žádají. Jo, a potitulková scéna prý tentokrát opravdu stojí za to!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (24)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace