Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Muzikálová lahůdka vyhořela, horory přebily i Králíčka


ikona
Cival
conjuringcruelladisneyemma stonegodzilla vs. kongguy ritchiehororin the heightsjason stathamjohn krasinskikrálíček petrlin-manuel mirandarozhněvaný mužsawtiché místotiché místo 2tržbyv zajetí démonůživot v heights
Nadšení ze znovuotevřených kin opadá? 

Tak tohle se ani trochu nepovedlo. Post-covidový oprimismus v amerických kinech vzal rychle za své a uplynulý víkend notně zmrazil stoupající radost zámořských kinařů. A ani za to nemůže fotbalové EURO. Po hororových sequelech se do kin vydaly dvě novinky, které vyrostly také z velmi proslulých základů. Jenže to tentokrát nebylo ničemu platné.

 

Muzikál In the Heights aka Život v Heights se z hlediska masového diváctva řadil k nejočekávanějším projektům následujících měsíců. Stojí za ním totiž muzikálový hitmaker Lin-Manuel Miranda (Hamilton a ti druzí) a samozřejmě divadelní předloha z Broadwaye. Na rozdíl od Hamiltona se dočkala tahle látka plnokrevného filmového uchopení a díky jisté režii Johna M. Chu (natočil mj. megahit Šíleně bohatí Asiati) se mohla těšit z nadšených recenzí (96% a rating 8,5 z 10), což se spolu s multikulti obsazením, letní atmosférou a osvědčenými hudebními hity mohlo zdát jako absolutní komerční jistota.

 

Jenže ani nulová konkurence Mirandovy tanečky nespasila. Ba naopak, Život v Heights vyhořel a zapsal mizerných 11,4 milionů za první víkend. A to se opravdu rovná blamáži, která může dost vážně poškodit ve filmovém světě Mirandu i celý žánr. Zase jednou... Těžko soudit, nakolik fatálně výsledky ovlivnilo paralelní uvedení snímku na HBO Max - jestli zůstali diváci sedět v pokojíčcích a byli líní zavítat do kina - každopádně výnosy čistě z kin jsou tváří v tvář skoro šedesátimilionovému rozpočtu dost mizerné. Život v Heights by se ke spáse musel stát trvalkou, což se ostatně muzikálům občas daří, nebo se stát hitem na streamech. Jinak z toho budou jen ty hezké kritiky, palce nahoru od diváků a nejspíš nějaká ta technická oscarová nominace. A prodělané miliony.

Pozitivní ohlasy provází i druhou dlouho odkládanou novinku: I Králíček Petr 2 ale v pokladnách selhal a jeho 10,4 milionu z prvního víkendu je přímo drastických. Jednička totiž udělala stovku jen v Americe a celkově impozantních 351 mega z celého světa, což jsou při aktuálních výnosech cifry naprosto nedostižné. Králíček Petr bude rád, že dá kilo celosvětově... a s vyhlídkami na trojku je to rázem hodně bledé. Asi se tenhle chlupáč notně vyčerpal prvním dílem a v těchle těžkých časech po koroně neměl dost energie na prosazení. Škoda.   

 

Nejvíc radovat se tak může i tentokrát Tiché místo 2. Solidní hororové pokračování spolehlivě sytí fanoučky prvního dílu, díky čemuž mohlo už v pátek oslavit sto milionů z amerických kin. Dařilo se ale celý víkend, pročež se Krasinskiho strašidelná sci-fi vrátila na první místo kasovního žebříčku a zapsala dalších 11,7 mega. Vytáhla se díky tomu na 108 milionů z Ameriky a na dvě kila celosvětově. V bídě vůkol, kdy úpí celý trh na většině kontinentů, jde o fantastický výsledek. A u Paramountu můžou tu trojku péct bez větších obav.

V bitvě hororových sériích tak je tím slabším kouskem V zajetí démonů 3. Jenže oproti čerstvým novinkám můžou strůjci tohohle krvavého pokračování juchat. Horor uvedený souběžně na HBO MAX v Americe zapsal další desítku a překonal čtyřicet mega - a navzdory pozvolnému nasazení ve zbytku světa má i 111 milionů celosvětově. Nijak závratná čísla, ale potenciál zcela prošustrován nebyl.

 

Na páté pozici se furt snaží Cruella. Jedno z těch kvalitnějších zhmotnění disneyovek do hrané podoby nabírá na ekonomické síle a aktuální mezisoučet je díky tomu na globálních 129 milionech. To je při všech těch obstrukcích a nástrahách solidní. Kam se hrabe Mulan...

Šestka a sedmička mě z hlediska filmového labužnictví docela děsí: Dva miliony si připsal animák Divoký Spirit a dotáhl se díky tomu na deset mega z Ameriky, ještě víc mě ale děsí černošská komedie The House Next Door: Meet the Blacks 2. Tu bych ani Rimsymu nenakázal. A milion za víkend mi přijde moc...

 žřč

Desítku uzavírá průserový návrat SAW Spirála strachu, nová dramedie pro starší a pokročilé Queen BeesRozhněvaný muž, který díky zbytku světa pořád nabírá do kapes peníze a aktuálně vystoupal na globálních 126 milionů. 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Už ve středu zkusí vrátit kinařům optimismus akční komedie Zabijákova žena & bodyguard se Salmou a dvojkou Jackson - Reynolds.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace