Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Slavná kingovka s autem míří znovu na velká plátna


ikona
do_Od
autoBryan FullerChristinehororremakeStar TrekStephen Kingvraždy
Slavný horor Christine od Stephena Kinga se chystá znovu vyrazit na filmová plátna. 

Televizní tvůrce Bryan Fuller, jenž má na svědomí například Hannibala, první řadu Amerických bohů nebo Star Trek: Discovery, si konečně splní svůj sen a natočí celovečerní debut. Nebude jím však nakonec onen filmový Star Trek, o který režisér v minulosti dost usiloval, nýbrž adaptace klasického hororu od Stephena Kinga.

Fuller se totiž upsal režii remaku Christine – kultovního hororu, který už na velká plátna přivedl v roce 1983 například i John Carpenter. Příběh knihy se točí okolo zastydlého teenagera, který si jednoho dne pořídí starého Plymoutha Fury 1958. Následně se s chutí pustí do jeho oprav, jenže když konečně usedne za volant a vyrazí na cestu, místo bezstarostných projížděk ho čeká jen krvavá jízda plná mrtvol. Auto má totiž svoji vlastní chladnokrevnou hlavu.

Údajně bychom v novém filmu měli setrvat v osmdesátkách, což mi přijde celkem škoda, protože podobný námět by nejspíš v klidu fungoval i v současnosti a alespoň bychom tak nedostali znovu to samé, nicméně Fuller má celkem smysl pro detail a jeho vizuální cítění by přece jen mohlo z remaku slavného hororu udělat docela silný zážitek, snad to tedy klapne i po stránce scénáře a režisér taky nakonec neopustí projekt kvůli kreativním neshodám, jak má bohužel dost ve zvyku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace