Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Horory dál vládnou, Cruella se chystá na pokračování


ikona
Cival
conjuringcruelladisneyemma stonegodzilla vs. kongguy ritchiehororjason stathamjohn krasinskirozhněvaný mužsawtiché místotiché místo 2tržbyv zajetí démonů
Tiché místo 2 a V zajetí démonů 3 vrací víru v kina. 

Hezky se nám to rozjíždí. Alespoň v amerických kinech. Brutální pády před týdnem představených novinek se nekonaly, navíc se na piedestal vyhoupla další nová potenciální hitovka V zajetí démonů 3 - a ani příslušnost k poněkud vyvanuté sérii a hlavně paralelní uvedení na streamovací platformě HBO Max tomu nezabránily. 

Hororová série Conjuring aka V zajetí démonů se díky režijnímu a producentskému vedení hitmakera Jamese Wana stala nejsilnější značkou svého žánru, jak dokazuje už 320 milionů dolarů z kin pro první dva díly (i spin-offová série Annabelle sklízí obří peníze). Tentokrát už Wan nerežíroval, což se do jisté míry projevilo na kvalitě, protože hodnocení jsou blíže průměru, na tržbách se ale krom post-covidového kulturního šoku projevila nejen velká žánrová konkurence, ale hlavně bezplatné (!) měsíční uvedení na HBO Max.

 

V zajetí démonů: Na Ďáblův příkaz tak logicky cílilo na mnohem nižší částky. Z tohoto pohledu je 24 milionů dolarů solidní otvírák a dobrý náběh na to, aby i tentokrát byly světové tržby v milionech dolarů o devíti cifrách. Navzdory tomu, že na ostatních kontinentech filmu hodně ublíží leak filmu na výměnné sítě, jenž prostě přichází ruku v ruce s uvedením na HBO Max. Nicméně Conjuring univerzum by mohlo i nadále expandovat - zvlášť v časech, až ze sebe kina setřepou všechny koronavirové rány, by se to mělo nadále vyplatit, navzdory nikterak úžasné kvalitě.  

Druhou pozici udrželo Tiché místo 2 s devatenácti melouny. I jeho strůjci budou v téhle problematické době s výsledky spokojeni. Druhý díl totiž dohmátne na stovku z Ameriky o třetím víkendu v distribuci a stane se do premiéry Rychle a zběsile 9 nejúspěšnějším titulem posledních čtrnácti měsíců. My se těšíme na uvedení v českých kinech, k němuž dojde už ve čtvrtek, a doufáme v prokázání pořádných kvalit. V Paramountu si ale mnou ruce a sebevědomě už naroubovali na květen 2023 třetí film ze série, byť ho bude Krasinski pouze produkovat a ne režírovat.

 

Optimismus do žil filmového průmyslu vlila i Cruella. Tu Disney prodává za třicet dolarů na své streamovací službě, zároveň se Cruelle ale povedlo v kinech z peněženek diváků vylákat už 44 mega. V součtu s velmi pozitivními ohlasy diváků i kritiků to Disneymu ke spokojenosti stačilo, takže už oznámil přípravy na pokračování. Vrátí se samozřejmě Emma Stone, ale i chválený režisér Craig Gillespie a Tony McNamara.

Ostatně pokračování by se mohly dočkat i další tituly: U Godzilla vs. Kong (aktuálně globálních 438 milionů dolarů) už Warneři deklarovali, že by monstrverse měl pokračovat a nejspíš i pod velením zručného režiséra Adama Wingarda.

 

Vůbec bych se nedivil ani tomu, když by Jason Statham zaklepal na dveře Guye Ritchieho, ať mu nějak zajistí sequel Rozhněvaného muže. Zaťatý kriminální thriller se sedmdesátkovou patinou totiž slaví velký úspěch u diváků celého světa a jeho osmdesát mega ze všech trhů se dá za korony rozdýchat, takže by to dávalo větší smysl než Mechanik zabiják 3... a z hlediska přežití mozkových buněk nejspíš i MEG 2.

A pokračovat se určitě bude i ve světě asijské anime jízdy Demon Slayer: Mugen Train, která se po šesti týdnech pořád drží v americkém top tenu. K rozvíjení téhle frančízy existuje v řeči dolarů minimálně půlmiliarda dobrých důvodů... 

   

Ve výčtu jsme přeskočili na čtvrtém místě další dnešní novinku, animovaného Spirita. Šestimilionový start není žádný šlágr, ale při pohledu na trailer to asi nikoho ze čtenářů MovieZone nemrzí.

Na sedmé a osmé pozici se okolo milionu motá disneyovská Raya a deváté SAW o Spirále strachu. První titul zabil v kinech covid, druhý nekvalita. 

Desítku uzavírá doják Dream Horse, u něhož litujeme jen absence české kinopremiéry, protože tohle by si Rimsy zasloužil naordinovat. 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí kina rozbít nekonečně odkládaná dvojka Králíčka Petra a muzikálová lahůdka Život v Heights

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace