Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Master & Commander se vrátí


ikona
Spooner
Master & Commanderrussell crowe
Kapitán Jack Aubrey opět vyrazí na moře. Jen u toho tentokrát bohužel nebude Russell Crowe. 

Master & Commander: Odvrácená strana světa je jedním z těch filmů, který běžného diváka příliš neoslovil, ale většina filmových nadšenců u něj vrněla blahem. Místo typického námořního blockbusteru plného lodních bitev a žánrových klišé nám totiž Peter Weir před 18 lety naservíroval hodně atmosférickou pecku, která nikam nespěchá a je parádní psychologickou sondou do nitra kapitána Jacka Aubreyho a jeho posádky. K tomu si přidejte výtečné duo Russell Crowe a Paul Bettany, bezchybnou audiovizuální stránku a máme tu špičkového zástupce námořních dobrodružných filmů. Jenže i přesto, že byl snímek nominován na deset Oscarů a zprvu se počítalo i s adaptacemi dalších dílů rozsáhlé knižní série od Patricka O´Briana, v kinech se o divácký megahit nejednalo a pokračování s Crowem i Bettanym jsme léta vyhlíželi marně. Nyní si však v Hollywoodu na tuto námořní ságu přeci jen vzpomněli.

Ano, studio 20th Century údajně začalo aktivně pracovat na novém Master & Commander, který ale pojede hezky od začátku. Bude totiž prequelem a adaptací první knihy, v níž mladý kapitán Jack Aubrey získává poprvé vedení a jeho velké přátelství s doktorem Stephenem Maturinem je teprve v počátcích. Je tedy víceméně jistě, že na Crowea s Bettanym můžeme bohužel zapomenout a jejich místo obsadí nové tváře. Scénář pak získal na starost Patrick Ness, jenž má na kontě knižní předlohy i filmové adaptace k Volání netvora: Příběh života ale bohužel také k nedávnému průseru Chaos Walking. Takže to není úplně jméno, jež by mě zaplavovalo optimismem. Zásadní však samozřejmě bude jméno režiséra a nových hereckých hvězd, na jejichž obsazení si ještě budeme muset nějaký čas počkat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace