Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #616 o MCU, Snyderverse a R2D2


ikona
Mr. Hlad
dcemma stonemandalorianmarvelmcunanitesr2d2snyderversestar warsvíkendový výplachzack snyder
Jak funguje marvelovský a DC komiksový svět? Jak vypadá nové Lego s R2D2? A který domácí komiks byste neměli minout?  

Zásadně červnový výplach

Fuck týdne
V komedii Letadla, vlaky, automobily se sešli Steve Martin a John Candy, kteří spolu tak trochu nedobrovolně musí cestovat přes půl Ameriky. A Martinovi v jeden okamžik vcelku efektně a vulgárně rupnou nervy. Slavnou scénu teď přehrála Emma Stone a jde jí to podobně dobře

Vesmíry týdne
Marvel a Disney mají MCU, DC a Wareneři nemají Snyderverse. Pokusy Zacka Snydera blbnout se superhrdiny snad už skončily a já mám pocit, že výzvy k tomu, aby mu studio další filmy, se objevují čím dál méně (tohle není výzva, abyste přidali!), ale až budoucnost ukáže, co se bude dál. Stát se může všechno. Vy teď ale máte možnost podívat se na video, které oba komiksové vesmíry srovnává a analyzuje, na čem vlastně stojí a z čeho vycházejí. 

Umělá inteligence týdne
Umělá inteligence nám mění životy a v budoucnu je bude měnit ještě víc. Jenže filmaři s ní blbnou už pěkných pár let. Jak se změnily podoby umělé inteligence na stříbrném plátně? A pracovalo se s ní lépe v Metropolis, Blade Runnerovi, Terminátorech nebo třeba v netlixovském Kyslíku? 

Komiks týdne
Parádní aplikaci Nanits: Best Comic Book Reader vyvinuli čeští tvůrci a nabízela unikátní způsob, jak číst na tabletech a mobilních zařízeních komiksy. Jenže doba je zlá, corona škodí, a tak momentálně nefunguje, což se snad s trochou štěstí brzy změní. Jedním z největších lákadel appky byl i původní český sci-fi kousek Nanits Chronicles, který teď vychází konečně i v klasické tištěné podobě. Najdete v něm tři příběhy z budoucnosti -  postapokalyptický western, klasickou sci-fi a poctivý cyberpunk. To vše v kresbě, na jakou u domácích komiksů úplně nejsme zvyklí. Pokud tedy chcete vědět, jestli už čeští tvůrci zvládnou držet krok se světem, Nanites Chronicles zkuste. Budete možná dost překvapení. 

Lego týdne
Star Wars Lego je s námi už pěkně dlouho a minimálně KarelR má těch stavebnic s tématem Hvězdných válek tolik, že by si mohl otevřít malé soukromé muzeum. A počítám, že do roka a do dne si pořídí i nového R2D2. Ten už se samozřejmě několika lego verzí dočkal, ale tahle je zdaleka nejdetailnější. 

Herci týdne
V půlce června se budou vyhlašovat nominace na televizní ceny Emmy, takže si v Hollywood Reporter řekli, že by nebylo od věci vyzpovídat herce, kteří mají šanci o tohle ocenění bojovat. A pozvali si před webkamery elitu mezi televizními komedianty. Pokud tedy chcete strávit skoro hodinu ve společnosti Teda Dansona, Eda Helmse nebo Petea Davidsona, máte možnost. 

Zbraň týdne
Adam Savage z MythBusters má krásnou práci. Může chodit po Hollywoodu a prohrabávat se těmi nejvíc cool kostýmy a hračičkami, které tu mají filmaři k dispozici. A teď se mu do rukou dostalo kopí, které ve druhé sezóně nafasoval hrdina seriálu Mandalorian. Světelný meč to sice není, ale taky dobrý

Herečky týdne
Když se řekne A, musí se říct i B. Když si Hollywood Reporter pozval komediální herce, kteří budou nejspíš bojovat o Emmy, musí si pozvat i herečky, které se porvou o nominace za dramatickou roli. Ať je to fér. Takže se těšte na Anyu Taylor-Joy, Sarah Paulson, Elizabeth Olsen a další dámy, které vládly malým obrazovkám. 

Slavnostní otevření týdne
V Anaheimu se otevřel Avengers Campus a Disneyland Resort tak získal obří superhrdinskou atrakci, na kterou se budou nejspíš stát hodně dlouhé fronty. A bylo potřeba otevřít ji tak, aby to nikdo nepřehlédnul. 

Duel týdne
V minulém duelu jsme chtěli vědět, jestli si taky jako Imf pletete herce Joshe Duhamella a Timothyho Olyphanta. Dvě třetiny z vás dovedou jednoho od druhého rozeznat, ale jistá podoba tam je, to zase jo. 

Dnes si dáme souboj dvou dospěláckých komiksových seriálu z Prime Video. Zajímalo by nás, jestli vám víc sedí The Boys s Karlem Urbanem, nebo animovaný Invincible. Názvy pište do předmětu a do textu důvody. 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace