Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: V zajetí démonů 3 je nejslabším dílem série


ikona
Spooner
james wanprvní reakcethe conjuringv zajetí démonů 3
Oblíbená hororová série se tentokrát musela obejít bez Jamese Wana. Jak moc je to znát?  

James Wan bývá mnohými považován za aktuálně největší osobnost hororového žánru stojící za několika děsivými peckami. Jeho série V zajetí démonů pak nejen, že patří mezi to nejlepší, co v tomhle žánru za poslední dekádu vzniklo, ale navíc kolem ní režijní šikula díky panence Annabelle či Sestře vybudoval hodně úspěšné univerzum. Nyní se však do kin a HBO Max vrací právě duchařská rodina Warrenů ve trojce V zajetí démonů s podtitulem Na Ďáblův příkaz. Jen s tím rozdílem, že tentokrát vystřídal adorovaného Wana na režijní židličce ne tolik známý Michael Chaves, režisér La Llorony: Prokleté ženy. A podle prvních ohlasů se zdá, že se tvůrčí změna na kvalitách bohužel přeci jen projevila.

Na Rottenech sice aktuálně svítí 79 % pozitivních recenzí s průměrnějším ratingem 6.3, druhé The Conjuring na tom ovšem překvapivě nebylo o tolik lépe. Na samotných recenzí už je ovšem cítit malinké zklamání, únava materiálu a absence Wanovy šikovné ruky. Nové V zajetí démonů se prý snaží jít svou vlastní cestou, je mnohem akčnější, disponuje v podstatě kriminální linkou a dostaví se také humor. Menší změnu stylu někteří kritici berou za osvěžující změnu a oceňují také pár správně hororových momentů. 

Ve výsledku prý ovšem odklon ke kriminální a satanistické lince tolik nefunguje, snímek nemá poctivou Wanovu atmosféru a podle kritičtějších ohlasů se jedná o naprosto prázdný horor, který zachraňuje zejména prověřená ústřední dvojice. Na druhou stranu, podle jiných textů bychom se mohli dočkat minimálně hororového standardu, jenž asi u některých „doplácí“ na parádní kvality Wanových dílů. Chaves má však řemeslo podle všeho v ruce, takže aspoň tu žánrovou jednohubku bychom dostat měli.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace