Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Muzikál Život v Heights patří mezi filmy roku


ikona
do_Od
HamiltonJohn M. ChukriticiLin-Manuel Mirandaprvní reakceRotten TomatoesŽivot v Heights
Nadšení kritici chválí nejnovější adaptaci muzikálu Lina-Manuel Mirandy. 

Už první trailer na filmovou adaptaci muzikálu Život v Heights Lina-Manuel Mirandy sliboval, že se bude jednat o extrémně sympatickou letní feel-good podívanou, která by klidně mohla i pomrkávat po nějakých cenách. Ostatně na divadelní scéně se s ním Mirandovi dařilo roky předtím, než světu dal Hamiltona. Následující trailery už tak povedené nebyly, film ale pořád patřil mezi naše nejočekávanější. A po prvních reakcích zahraničních kritiků už je jasné, že se bude jednat o jednu z letošních must-see záležitostí.

Na Rottenech totiž momentálně Životu v Heights svítí 99 % fresh s průměrným hodnocením 8,5/10, což je zatraceně slibné skóre. Většina kritiků pak film nazývá muzikálovým triumfem, u kterého si cení především skvělé atmosféry, výborné choreografie jednotlivých tanečních čísel a především svěžího a pozitivního poselství, které je plné lásky a radosti. Což prý v dnešní covidové době funguje jako výborný nakopávač.

Režisér John M. Chu, jenž má na svědomí druhý Step Up i Šílené bohaté Asiaty, filmu vlepil krásné vizuální pojetí, nabil ho neuvěřitelnou energií a pak jen nechal Mirandovy postavy, aby diváky provedly dojemným příběhem o jedné chudé čtvrti a jak si lidé z ní plní i neplní své sny. Samozřejmě se tam odráží i spousta současných společenských problémů, které budou mít větší emocionální dopad spíš na americké diváky, než ty naše, to ale Život v Heights nečiní o nic míň úderným filmem, jenž má podle všeho zkrátka srdíčko na tom správném místě.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace