Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Amazon oficiálně kupuje MGM. Co to znamená pro Bonda?


ikona
do_Od
AmazonCreedHvězdná bránaJames BondJeff BezosMGMRoboCopRocky
Proč kupovat jednu bondovku, když si můžete pořídit celé studio. 

Je to oficiální, Amazon uzavřel dohodu s MGM a James Bond tak ještě spolu s nějakými dalšími čtyřmi tisíci tituly a sedmnácti tisíci televizních pořadů míří za 8,45 miliard dolarů do područí Jeffa Bezose. Spekulace o možném prodeji studia se už objevily pár měsíců nazpátek, nedávno se pak objevila informace, že o možné koupi už pár týdnů jedná Amazon, a dnes se nakonec celý deal potvrdil.

Zajímavostí je, že růžní finanční experti odhadují skutečnou cenu studia na nějakých 5 miliard, Bezos tak výrazně přeplatil – s trochou štěstí mu to ale bohatá knihovna studia čítající kromě výše zmíněných bondovek taky Rockyho, Hobita nebo třeba Hvězdnou bránu, brzy (v rámci několika let) vynahradí. Už teď je totiž jasné, že nás pravděpodobně čeká oznámení kupy nových filmů, a především seriálů rozšiřující známá univerza.

Co se pak Bonda týče, tam to bude trochu složitější. Práva k němu totiž kromě MGM a teď už i Amazonu vlastní taky produkční společnost EON, konkrétně nejnovější titul Není čas zemřít je pak už dlouhé roky dopředu různě předsmlouvaný, takže je dosti nepravděpodobné, že by teď rozlučka Daniela Craiga měla skončit nějak záhy na streamu. Není čas zemřít půjde normálně do kin, pak je ale otázkou, jestli a jak dlouho se v nich stihne ohřát, než jej Amazon hodí taky na stream. Další věcí pak budou práva na nové seriály a filmy a jaký distribuční model bude zvolen u nich.

Stejně tak bude zajímavé sledovat, co se nyní bude dít s chystanými ambiciózními projekty jako jsou House of Gucci Ridleyho Scotta či Project Hail Mary od Lorda a Millera. Každopádně nabídka Amazonu Prime se v příštích měsících značně rozšíří, a je jen otázkou času, než na tento nákup budou muset zareagovat taky ostatní streamovací hráči.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace