Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Deváté Rychle a zběsile sklízí chválu


ikona
do_Od
akceJohn CenaJustin Linprvní reakceRychle a zběsilevesmírVin Diesel
Podle některých blockbuster roku, podle jiných zbytečné pokračování zbytečné série. 

Ze všeho zaprvé musím říct, že osobně žádné z těch reakcí nevěřím, upřímně bych jim nevěřil, ani kdyby pocházely od mých redakčních kolegů (s výjimkou Mr. Hlada, tomu věřím všechno), tahle série už mě zkrátka spálila příliš mockrát na to, abych od ní ještě cokoliv čekal. Nicméně tenhle můj postoj pochopitelně nebudou sdílet všichni, takže se teď musím zachovat jako velký profesionál a prostě vám to nadšení zahraničních kritiků vylíčit. Vlastními slovy. Ideálně s minimem sarkasmu. Tady to je.

Deváté Rychle a zběsile si tentokrát vzal opět na starosti režisér Justin Lin, de facto duchovní otec série, díky němuž se z ní stala ta kolosální tiskárna na peníze, jakou je dnes. A je to právě on, kdo se prozatím dočkal největší chvály, jelikož se díky němu prý série vrací ke svým kořenům, zatímco otevírá nové zajímavé dveře do budoucna. Zároveň s tím pak film nabízí největší a nejšílenější akci ze všech dílů, konečně se prý vydáme do vesmíru, a co je možná nejdůležitější, trailery prý neukázaly to nejlepší, a tak nás v kině pořád čeká dost překvápek.

Co se scénáře týče, je to víceméně pořád to samé. Rodina je na prvním místě, velký prostor tak dostává bratr Doma Jakob s tváří Johna Ceny, jenž je prý do příběhu skvěle zakomponován. Na své si ale přijdou i fanoušci Tyrese Gibsona a velkou radost pak budou mít ti, kteří očekávaně vyhlíží návrat Hana #JusticeForHan. Většina lidí nakonec nezapomíná zmínit, že z kina odcházeli s obřím úsměvem od ucha k uchu, a že je nutnost film vidět na velkém plátně.

Kdyby vás nicméně přece jen zajímaly i ty výtky, tak je film údajně přehnaně melodramatický, akční kousky postrádají lehkost z předchozích dílů a příběh už je tak zamotaný, že pakliže další díl nebude zahrnovat cestování časem, bude opravdu složité všechny ty dějové nesmysly zakrýt. Tvůrci se o to totiž částečně snažili už tady, a podle všeho škaredě selhali. Inu, dva tábory, dva různé pohledy, každopádně jestli už vám tato série nic neříká, existuje celkem vysoká pravděpodobnost, že na tom nový film nic nezmění, a naopak.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace