Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Skončí Bond na streamu? Amazon jedná o koupi MGM


ikona
do_Od
AmazonCreedHvězdná bránaJames BondJeff BezosMGMRoboCopRocky
Jmenuji se Bezos, Jeff Bezos, a teď si vás všechny koupím. 

Koncem loňského roku přišla zpráva, že je slavné studio se lvem v logu na prodej – nebo že to alespoň zváží, jakmile se objeví zajímavá nabídka. A ta se zdá teď nejspíš přišla ze strany Amazonu Jeffa Bezose. MGM, jež zastřešuje značky jako RoboCop, Hvězdná brána, Hobit, Rocky/Creed a především James Bond, hledalo zejména mezi zájemci s vlastní streamovací službou, potenciálními uchazeči tak byly Apple, Netflix a právě Amazon. A je to ten poslední zmíněný, který je prý v pokročilých fázích jednání (aka už pár týdnů jedná).

Momentálně se prý cena dohody zastavila na 9 miliardách dolarů, výměnou za to by však Amazon získal nějaké 4 tisíce filmů a přes 17 tisíc hodin televizních seriálů a pořadů. Streamovací službu Amazonu si v tuto chvíli platí okolo 200 milionů lidí celosvětově a je tak jen o pár desítek milion pod Netflixem, tohle pořadí se ovšem změní v momentě, kdy se Disney rozhodne expandovat do zbytku světa a tím pádem se přes Amazon přehoupne. Obsahově na tom pak služba pana Bezose taky není kdovíjak dobře, přestože má pár solidních kousků, za konkurencí zaostává a doping v podobě knihovny studia MGM by v tomhle ohledu dost pomohl.

Další věcí je pak získání práv na Bonda a další výše zmíněné tituly, které by Amazon okamžitě mohl začít rozšiřovat v nových seriálech a filmech. Pakliže tak dohoda mezi oběma stranami dopadne, jakože to tak zatím vypadá, čeká nás v budoucnu nejspíš spousta zajímavých oznámení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace