Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Stylová Cruella patří mezi největší překvapení roku


ikona
Spooner
cruelladisneyemma stoneprvní reakce
Disney sklízí první chválu za origin legendární záporačky.  

Hraná Cruella není zrovna film, který bychom měli v žebříčku nejočekávanějších snímků následujících měsíců. Naopak, origin ikonické animované záporáčky Cruelly de Vill ze 101 dalmatinů nás nechával dlouho chladným a ani první ukázky vypadající jako Disneyho pokus o Birds of Prey tomu moc nepomáhaly. Jenže s každou další upoutávkou byl tenhle hraný reboot pohádkové klasiky sympatičtější, stylovější a se správně odvázanou Emmou Stone v hlavní roli. A ono to nejspíš slavnému studiu opravdu vyšlo, Cruella je totiž podle první ohlasů jedním z nejpříjemnějších překvapení tohoto roku.

Na Rottenech zatím žádné hodnocení nesvítí, na sociálních sítích už ovšem novináři a kritici nešetří chválou. Cruella je totiž podle nich až překvapivě zábavnou a stylovou podívanou, která výtečně mixuje módní prostředí s punkovým nádechem, heist filmem a zároveň temnou komiksovkou. Ano, čtete správně. Disneyho novinka podle některých ohlasů vypadá jako kříženec snímku Ďábel nosí Pradu s Jokerem (jiní zase zmiňují klasiku Batman se vrací). A funguje to náramně. 

Cruella je prý svým přístupem malinko odlišná, odvážná a dospělejší než většina hraných disneyovek a mnozí dokonce mluví o jednom z nejlepších převedení klasického animáku do hrané podoby od slavného studia. Zajímavostí pak je, že recenzenti často zmiňují, že se na módní novinku vlastně ani moc netěšili a po trailerech je nechávala chladným. Právě ti si však ale snímek zamilovali podle všeho nejvíc. Tím ovšem pozitiva nekončí. Emma Stone je coby mladší verze tyranky dalmatinů údajně bezchybná a je naprosto okouzlující antihrdinkou, což se dá ostatně říct také o její rivalce v podání Emmy Thompson. Z vedlejších roliček pak na sebe nejvíce upozorňuje parádní Paul Walter Hauser, jenž si prý pro sebe krade každou scénu.

Chválí se pak samozřejmě také režijní vedení Craiga Gillespieho. Tvůrce oceňovaného kousku Já, Tonya údajně natočil zase trochu jiný film a je chválen právě za odvahu a odlišnější přístup od jiných Disneyho kousků. Palec nahoru pak sklízí výtečná výprava a logicky úchvatné módní kreace, ale také dle všeho skvělý soundtrack. Existují tedy i nějaká negativa? Tím hlavním je přepálená stopáž, která má přes dvě hodiny, a ne všichni jsou spokojeni s příběhovým originem hlavní antihrdinky a jejími kořeny, jež se daly zpracovat lépe. Jenže jak se zdá, tak ani tyto mínusy většinu lidí nezastavily od toho, aby si tuhle stylovou podívanou užili. Nechme se tedy překvapit, zda je počáteční hype zase jednou přehnaný, nebo na nás míří jedno z největších překvapení (nejen) letní sezóny.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace