Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jak se povedla Sheridanova novinka Kdo mi jde po krku?


ikona
do_Od
akční thrillerAngelina JolieKdo mi jde po krkulespožársurvivalTaylor SheridanWind River
Režisér Wind River je zpět s novým akčním filmem. Jak se povedl? 

Scenárista a režisér Taylor Sheridan se v Hollywoodu poměrně rychle etabloval jako záruka kvalitního akčního thrilleru, a to především díky jeho scenáristické prvotině Sicario a následnému režijnímu majstrštyku Wind River. Pak se ale na několik let přesunul do televize s hitem Yellowstone, k němuž teď dokonce chystá i spin-off Y: 1883, a jeho prvním filmovým návratem od dvojky Sicaria (alespoň po stránce scénáře) se tak stala clancyovka Bez výčitek, jež nás v redakci pořádně zklamala. Shodou okolností krátce po ní ale dostaneme i jeho nový režijní nášup Kdo mi jde po krku s Angelinou Jolie a Jonem Bernthalem, kde si teoreticky může naši přízeň získat zase zpět. Podaří se mu to?

Inu, podle prvních reakcí zahraničních kritiků by vlastně mohlo. U filmu podle chválené knižní předlohy momentálně svítí na agregátoru Rotten Tomatoes 70 % pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 6 z 10. To samozřejmě není kdovíjak moc, rozhodně je to ale podstatně lepší přijetí, než kterého se dočkal před pár týdny Michael B. Jordan. Většina recenzentů se pak shoduje, že nová sheridanovka je poctivý akční thriller z devadesátek (tentokrát v tom dobrém slova smyslu), jemuž vévodí především hvězdná Angelina Jolie. Údajně to nemá moc komplikovanou zápletku, akční scény jsou skvěle natočené a atmosféra hořícího lesa tomu přidává kýžený šmrnc.

Zároveň je ale cítit, že v porovnání s jeho staršími scénáři tentokrát Sheridan víc než poctivé akční scény a jednoduchou zápletku nenabídl, což je škoda, protože předchozí filmy měly i celkem nosná témata. Film to taky schytává za místy špatné CG a celkově nepříliš realistický děj, což je ale dáno předlohou, a znovu to odkazuje k jednoduchosti devadesátek. Kolem a kolem bychom si tak měli po nemastném neslaném Johnu Kellym spravit chuť, nijak zásadní pecka jako tomu bylo v případě Wind River se na nás ale nejspíš neřítí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace