Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

David Cronenberg a Viggo Mortensen chystají brutální sci-fi


ikona
Spooner
crimes of the futureDavid Cronenbergkristen stewartLea SeydouxViggo Mortensen
Hollywoodský klasik si dal na pár let pauzu. Nyní se však možná vrátí ve velkém stylu. 

David Cronenberg je už žijící hollywoodská legenda, jež má na kontě spousty značně osobitých a nekompromisních klasik, z nichž nebylo divákovi příliš dobře, a i v novém tisíciletí nám dokázal naservírovat pecky jako Východní přísliby či Dějiny násilí. Svůj prozatím poslední snímek však natočil svérázný Kanaďan před sedmi lety a od té doby si dal menší pauzu. Ta však nyní definitivně končí. Slavný režisér totiž potichoučku pracoval na novém scénáři, v němž nejen, že se vrátí ke sci-fi žánru, ale také v něm bude evidentně znovu koketovat se svým oblíbeným subžánrem body horror.

Jeho novinka Crimes of the Future se bude odehrávat v nepříliš vzdálené budoucnosti, ve kterém dochází k tvz. syndromu zrychlené evoluce. Tímto syndromem se může pochlubit i hlavní hrdina, perfomer Saul Tenser, v jehož těle rostou nové neočekávané orgány. V rámci své divadelní show pak své orgány odstraňuje. Netuší ale, že kromě diváků ho sleduje také vláda a divná komunita lidí. Saul je tak nucen ke svému zatím nejnebezpečnějšímu kousku. 

Ano, zní jako typická cronenbergovina z ranku Mouchy, eXistenZ či Scanners, která by mohla potěšit nejednoho jeho skalního fandu. Cronenberg si pak do své novinky sehnal solidní obsazení. Vrátí se samozřejmě jeho prověřený parťák Viggo Mortensen, vedle něhož se objeví Kristen Stewart a Lea Seydoux z bondovek Není čas zemřít a Spectre. A to jsou hodně sympatická jména, která bychom vidět díky neotřelému režisérovi zase v trochu jiném světle. Hlavně tu však máme nakročeno k další osobité a asi i dosti brutální sci-fi, z níž se nám bude možná zvedat i trochu kufr. A takové kousky jdou Cronenbergovi prostě nejlíp.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace