Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #610 o komiksech a Oscarech


ikona
do_Od
Emilia ClarkeKapitán AmerikakomiksyMarvelMCUOscařiSpider-Man
Jak si upřímné trailery poradily s letošními Oscary? Jakých záporáků se v budoucnu dočkáme v MCU? A která slavná herečka píše vlastní komiks? 

Předoscarový výplach

Robot týdne

Není tajemstvím, že jedni z nejtalentovanějších inženýrů na světě pracují ve filmovém odvětví, kde mohou svým fantaziím a schopnostem povolit uzdu, aniž by hrozilo neštěstí. Docela šikovné páry rukou mají pochopitelně i u Disneyho, a tak se nyní světu představil nový, plně funkční a extrémně mobilní robot Groot, který brzy začne vítat návštěvníky v Disney parcích. Jak vypadá a o co projekt zahrnoval teď můžete omrknout pod tímto odkazem.

Dort týdne

Borat se překvapivě dočká prodloužené verze plné nových záběrů, které se do regulérní dvojky z nějakého důvodu nevešly. Neptejte se. Každopádně herec Sacha Baron Cohen teď v rámci oscarové kampaně (ano, druhý Borat má nominace) pro Vanity Fair vysvětloval pozadí scény s dortem, a… no prostě se na to radši podívejte sami.

Rozhovor týdne

Edgar Wright patří mezi ten typ filmařů, jejichž filmy vždycky budí pozornost, zároveň se jedná o velkého filmového znalce, geeka a v neposlední řadě celkem sympaťáka. Teď se tenhle oblíbený tvůrce rozpovídal na téma Scotta Pilgrima, pokud tedy patříte k fanouškům, zanechte všeho, co děláte a věnujte mu dvacet minutek svého života.

Horor týdne

Warneři tento týden vypustili do světa první upoutávku na třetí díl kultovní hororové série V zajetí démonů. V hlavních rolích se opět představují Vera Farmiga a Patrick Wilson a tentokrát se bude strašit u soudu. Pokud by vás pak zajímalo, jaké události k ději nového snímku vedly, nechala hororová odnož DC zpracovat nový komiks The Conjuring: The Lover, který o tom bude pojednávat.

Záporáci týdne

Tak a je to oficiální. Spolu se závěrem seriálu Falcon and the Winter Soldier máme nového Kapitána Ameriku. Vedle toho se nám ale taky připravila půda pro spoustu budoucích záporáků, z nichž někteří přitom začínali jako klaďasové. Co to má znamenat, ptáte se? De facto jen fakt, že Marvel postupně adaptuje vše, co se událo v jeho komiksových sešitech. Pokud vás tedy zajímá, jaké další hrdiny může Marvel v budoucnu potenciálně proměnit v záporáky, a nevadí vám, že si zkazíte pár překvápek, tady to máte celkem přehledně.

Zločinec týdne

A u Marvelu zůstaneme. Ještě letos o Vánocích by se měl do kin zhoupnout třetí Spider-Man s tváří Toma Hollanda, v němž se podle všeho budou řešit alternativní vesmíry a dorazí taky kupa starých známých. Mně by ovšem po zhlédnutí následujícího videa zajímalo, kdy se začne řešit to, jaký je vlastně Peter Parker zločinec!

Komiksová autorka týdne

A do čtveřice všeho komiksového. Emilia Clarke totiž tenhle týden oznámila, že píše vlastní komiks. Herečka známá například ze Hry o trůny se zamyslela nad tím, jak neustále označujeme naše maminky za superhrdinky, a proč o nich tedy doteď nevznikl žádný pořádný komiks. A tak se rozhodla, že jeden sama napíše. Jmenuje se M.O.M.: Mother of Madness a bude vyprávět o svobodné matce, která je přes den vědkyní a v noci superhrdinkou bojující se zločinem. Třídílnou minisérii chystá ve spolupráci s Image Comics a níže máte první obálku.

Easter eggy týdne

Přesuneme se ke hrám. Na obrazovky se přiřítil nový Mortal Kombat a fanoušci se zatím zdají být rozděleni. Někteří hlásí relativní spokojenost, zatímco jiní zase nedokážou zakrýt své zklamání. Na jedné věci se ale shodují všichni, a to že film byl především obřím fan servicem, a jako takový tedy logicky oplýval řadou easter eggů a odkazů. Pokud jste je všechny nezachytili při sledování, můžete si je projít zde.

Upřímný trailer týdne

Jako muselo na to dojít. Přestože už se ve výplachu upřímné trailery neobjevují zdaleka tak často, jako kdysi, čas od času se pořád objeví jeden, který přece jen stojí za šíření. A těm oscarovým se to většinou daří celkem pravidelně. Jinak tomu není ani v následujícím případě.

Duel týdne

Mr. Hlad se vás minule ptal, jakou další hru byste chtěli vidět zadaptovanou. Pochopitelně se názory různily, takže si je teď můžete projít všechny tady. Za sebe ale jednoznačně říkám God of War!

Dnes je to jednoduché. Do předmětu nám napište, který film by podle vás měl získat Oscara v hlavní kategorii, a do textu krátce proč.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace