Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Training Day a Equalizera chystá… adaptaci divadelní hry?


ikona
do_Od
adaptaceAntoine Fuquadivadelní hraKočka na rozpálené plechové střešeOscaři
Režisér Antoine Fuqua si jako svůj další projekt nečekaně zvolil adaptaci divadelní hry. 

Training Day, Equalizer, Bojovník nebo třeba chystaný remake dánské pecky Tísňové volání. Antoine Fuqua už je poměrně prověřený veterán, většinou točí mírně nadprůměrné akční filmy nebo thrillery, u kterých přesně víte, do čeho jdete, ještě než vám v kině zhasnou. Možná právě proto je volba jeho příštího filmu tolik šokující.

Režisér se totiž chystá natočit filmovou adaptaci známé divadelní hry Kočka na rozpálené plechové střeše od Tennesseeho Williamse. Jak už pozadí filmu napovídá, bude se jednat o veskrze komorní příběh, který se točí okolo bývalého atleta Bricka, jehož manželství je téměř v troskách, jeho neuspokojené ženě Maggie, a taky o jeho bohatém otci Big Daddym. Vše se pak zvrhne v momentě, kdy se zámožná jižanská rodina sejde na oslavě patriarchových narozenin. Kromě slavné verze z roku 1958 s Elizabeth Taylor a Paulem Newmanem (a méně slavné z roku 84) se hra dočkala v roce 2008 taky revivalu na Broadway, kde zaznamenala obří úspěch. Teď ji ti stejní producenti společně s Fuquou hodlají znovu přivést také na stříbrné plátno.

Kolem obsazení se pak zatím mlčí, s trochou nadsázky si ale troufám tipnout, že ve filmu uvidíme minimálně jednoho z Washingtonů. Původní film byl nominován na šest Oscarů, zájem o role v něm tak bude jistě velký. Mimo to pak Fuqua chystá ještě sci-fi Nekonečný s Markem Wahlbergem a otrokářské drama Emancipation s Willem Smithem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace