Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #609 o Matrixu a X-Menech


ikona
Mr. Hlad
batmandoctor octopusgodzillaking kongmarvelmatrixspider-manvíkendový výplachx-men
Co říkají kaskadéři na matrixovskou akci? Sluší Godzille a Kongovi retro? A jak vypadali animovaní X-Meni?  

Echtovně nedělní výplach

Záporáci týdne
Kdybychom měli vybrat superhrdinu s nejdivnějšími protivníky, asi by to vyhrál Batman. Ten ty magory tak nějak přitahuje, přesto vás možná překvapí, že jsme v kinech vídali pořád ty normálnější. Teď se můžete seznámit s těmi bizarnějšími

Film týdne
Drama Sound of Metal bude velmi brzy bojovat o Oscary a jeho režisér Darius Marder dostal šanci trošku ho představit každému, kdo ho ještě neviděl. Jak dlouho jeho film vůbec vznikal? A byl scénář delší než Pán prstenů? 

Reakce týdne
Ve Stuntmen React se kaskadéři a profíci na akční scény koukají na nejlepší a nejhorší akční scény, které kdy v Hollywoodu vznikly. A analyzují, co se povedlo a co ne. Teď přišel na řadu jeden z nejzásadnějších filmů všech dob. Jak se jim líbil Matrix

Koncerty týdne
Covidová situace je hodně ošklivá nejen pro kinaře a filmové fanoušky, ale i pro muzikanty. A i muzikanti můžou být konec konců filmoví fanoušci. Pražský filmový orchestr měl letos odehrát svou sedmnáctou sezónu, ovšem nic z toho zatím logicky nebylo. Muzikanti, kteří pořádají koncerty s filmovou hudbou, teď sedí doma, pilují staré skladby a zkouší nové a slibují, že jakmile to situace dovolí, zase to rozjedou. Ale potřebují pomoc. Na jejich webu najdete možnost přispět jim penězi, nejde však o žádnou charitu. Částku, kterou jim pošlete, budete moci využít zároveň jako voucher na vstupenky. A já jako člověk, co na ně chodí několikrát do roka, můžu říct, že to je sakra dobrá investice. Takže za jedny prachy dostanete dobrý pocit a výhledově i parádní kulturní zážitek. Neberte to!

Druhý film týdne
Na Oscary si brousí zuby o Země Nomádů s Frances McDormand, komorní drama o lidech, tkeří se rozhodli strávit svůj život na cestě. A povedlo se. Dvacetiminutový speciál, který běžel na stanici ABC, vám teď zkusí shrnout důvody, proč tomuhle filmu věnovat pozornost. 

Seriál týdne
Když se člověk podívá na animované X-Meny z devadesátek, vidí nejspíš jen fajn zestárlou komiksovou blbinu. Jenomže právě úspěch tohohle seriálu pomohl na svět i filmu, který zase stál u prvotního úspěchu komiksových adaptací. Tak si ho připomeňte. 

Chapadla týdne
Letos v zimě by se měl Alfred Molina vrátit jako Doctor Octopus v dalším Spider-Manovi. Poprvé jsme ho viděli ve dvojce od Raimiho a lepšího protivníka Spidey asi nikdy neměl, takže se těšíme. No a Jake Laser se těší tak moc, že si vyrobil vlastní funkční chapadla

Nepovedené scény týdne
Netflixovka Thunder Force je film, který se úplně moc nepovedl. Vlastně se nepovedl vůbec, ale trošku jsme to vzhledem k tvůrčímu týmu čekali. Vtipných scén se do filmu moc nevešlo, ale možná, že zůstali na podlaze střižny… no, to už budete muset zjistit sami. 

Retro týdne
Godzilla vs. Kong už mají svou bitku za sebou, ale fanouškovské výtvory spojené s oběma titány ještě dojíždějí. Takže tu máme celkem stylový retro trailer s poctivou patinou, zapáleným voiceoverem a rockovým soundtrackem. 

Duel týdne
V minulém výplachu jsme se ptali, jestli se víc těšíte na sedmou Mission: Impossible, nebo na Top Gun: Maverick. Celkem s přehledem vyhrál návrat Ethana Hunta, zároveň ale většina z vás napsala, že si v kinech nenechá utéct ani letadýlka. 

Příští týden si odbude streamovací premiéru nový Mortal Kombat, takže by nás zajímalo, jaká další hra by si zasloužila filmové zpracování. Názvy pište do předmětu, v textu se rozkecejte. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace