Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Match Point - Hra osudu: DVD

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Charlotte: Samozrejme, že je to film o niečom inom. Resp. snažil sa byť. Ale tú hlbšiu rovinu (zjednoduším to na "čoho je amorálny parchant schopný, aby postúpil na vyšší level") tam môžeme akurát tak tušiť. Woody sa s ňou vôbec nepohral, hoci mal výborných hercov (Meyers je skvelý, videli ste ho v Jazde s diablom Anga Leeho? - SATAN!!!), zostalo to celé plytké a málo vyhrotené, proste taký príbeh, ktorý hladko plynie, dobre sa pozerá, ale že by prenikol do toho, čo hovoríš, to ani náhodou. To už fakt hlbšie prenikli Jonathanove prsty do Scarlettinho "ritného žliabku" :D, ako Woody do skutočnej psychológie.
40124
Charlotte: Samozrejme, že je to film o niečom inom. Resp. snažil sa byť. Ale tú hlbšiu rovinu (zjednoduším to na "čoho je amorálny parchant schopný, aby postúpil na vyšší level") tam môžeme akurát tak tušiť. Woody sa s ňou vôbec nepohral, hoci mal výborných hercov (Meyers je skvelý, videli ste ho v Jazde s diablom Anga Leeho? - SATAN!!!), zostalo to celé plytké a málo vyhrotené, proste taký príbeh, ktorý hladko plynie, dobre sa pozerá, ale že by prenikol do toho, čo hovoríš, to ani náhodou. To už fakt hlbšie prenikli Jonathanove prsty do Scarlettinho "ritného žliabku" *:D*, ako Woody do skutočnej psychológie.
0 0
reagovat
Podle mne bylo v celém příběhu mnoho korálků, které ti na konci utvořily křehký řetízek náznaků, proč jednal tak, jak jednal. Takže můj oblíbený Weber:-)
Především u Chrise se mísí několik typů jednání: částečně tradiční, často ve vztahu Nole (dokud vášeň trvá) jednání afektivní (motivováno vášní) a konečně účelově racionální jednání (instrumentálně orientované na cíl), které definuje jeho šplhání po socioekonomickém žebříku...
Problém, který s tím možná máš, tkví v tom, že u té postavy chybí hodnotově racionální jednání, Chris vlastně nejedná na základě etických, estetických či náboženských motivů, ale jeho krutost je krutostí nevyspělého dítěte, které si pohraje s hračkou a odhodí ji. Slaboch se silnou ctižádostí.
Ale zároveň není psychopat a ta situace je mu zdrojem obrovského emočního vypětí, ze strachu z prozrazení nebo ze strachu z činu? Vraždí jako zvíře zahnané do kouta, kterému milenka nedala jinou volbu?
Je to bezpochyby amorální postava, ale nesmírně zajímavá...
A už bych měla radši skončit...
40123
Podle mne bylo v celém příběhu mnoho korálků, které ti na konci utvořily křehký řetízek náznaků, proč jednal tak, jak jednal. Takže můj oblíbený Weber:-) Především u Chrise se mísí několik typů jednání: částečně tradiční, často ve vztahu Nole (dokud vášeň trvá) jednání afektivní (motivováno vášní) a konečně účelově racionální jednání (instrumentálně orientované na cíl), které definuje jeho šplhání po socioekonomickém žebříku... Problém, který s tím možná máš, tkví v tom, že u té postavy chybí hodnotově racionální jednání, Chris vlastně nejedná na základě etických, estetických či náboženských motivů, ale jeho krutost je krutostí nevyspělého dítěte, které si pohraje s hračkou a odhodí ji. Slaboch se silnou ctižádostí. Ale zároveň není psychopat a ta situace je mu zdrojem obrovského emočního vypětí, ze strachu z prozrazení nebo ze strachu z činu? Vraždí jako zvíře zahnané do kouta, kterému milenka nedala jinou volbu? Je to bezpochyby amorální postava, ale nesmírně zajímavá... A už bych měla radši skončit...
0 0
reagovat
duro: Aj to sem nezmínil, to mě též velmi překvapilo, pocity byly asi takové: "No hele von ji fakt šahá na zadek, vidím dobře:o":D

Charlotte: No právě o tomhle mě Woody vůbec nepřesvědčil, ano byla tam ta chladnost, ale ztěží byla vidět vypočítavost, ztěží bylo poznat, že se chce dostat do vyšší společnosti (na začátku to tak vypadalo, když chtěl dělat v tom tenise, ale to úplně zhodilo to, že doopravdy byl tak dobrej v tenise), a pak přemýšlení nad tím, že už si zvykl na určitý styl života? Copak takhle mluví vypočítavej člověk. Ano Chris (Jonathan) opravdu tohle všechno zahrál, ale bylo to jen v jeho hlavě, ve filmu o tom musíš člověka přesvědčit, tudíž musíš použít nějaký kličky, aby bylo poznat co je doopravdy zač Chris a jak ho vnímat. Chris je přesně ten typ člověka na kterým to nepoznáš.
40122
duro: Aj to sem nezmínil, to mě též velmi překvapilo, pocity byly asi takové: "No hele von ji fakt šahá na zadek, vidím dobře*:o*"*:D* Charlotte: No právě o tomhle mě Woody vůbec nepřesvědčil, ano byla tam ta chladnost, ale ztěží byla vidět vypočítavost, ztěží bylo poznat, že se chce dostat do vyšší společnosti (na začátku to tak vypadalo, když chtěl dělat v tom tenise, ale to úplně zhodilo to, že doopravdy byl tak dobrej v tenise), a pak přemýšlení nad tím, že už si zvykl na určitý styl života? Copak takhle mluví vypočítavej člověk. Ano Chris (Jonathan) opravdu tohle všechno zahrál, ale bylo to jen v jeho hlavě, ve filmu o tom musíš člověka přesvědčit, tudíž musíš použít nějaký kličky, aby bylo poznat co je doopravdy zač Chris a jak ho vnímat. Chris je přesně ten typ člověka na kterým to nepoznáš.
0 0
reagovat
.. ale o zadek!
40121
.. ale o zadek!
0 0
reagovat
Duro: imho v Match Pointu vůbec nejde o vymakanost zločinu:-)
40120
Duro: imho v Match Pointu vůbec nejde o vymakanost zločinu:-)
0 0
reagovat

duro

dobrej postřech :D
40119
dobrej postřech *:D*
duro
0 0
reagovat
MP je veľmi precenený. Film na jedno pozretie. Akonáhle vieš, ako to celé (veľmi štandardne a podľa zabehaných scenáristických postupov) prebehne, druhé pozretie nehrozí. Aj v Colombovi sú vymakanejšie zločiny. Zaujalo ma akurát to, ako Meyers pri erotickej scéne na lúke (poli?) schmatol Scarlett za zadok. To bolo veľmi autentické, takto sa za zadok naozaj chytá a pritom vo filmoch to nikdy takto nerobia. 8)
40118
MP je veľmi precenený. Film na jedno pozretie. Akonáhle vieš, ako to celé (veľmi štandardne a podľa zabehaných scenáristických postupov) prebehne, druhé pozretie nehrozí. Aj v Colombovi sú vymakanejšie zločiny. Zaujalo ma akurát to, ako Meyers pri erotickej scéne na lúke (poli?) schmatol Scarlett za zadok. To bolo veľmi autentické, takto sa za zadok naozaj chytá a pritom vo filmoch to nikdy takto nerobia. *8)*
0 0
reagovat
Já jsem vždy Woodyho podezírala, že si přečetl knihu Červený a černý a hrdina Match Pointu je osobitá variace na Juliána Sorela, který se intrikami a milostnými aférami snaží dostat do tzv. lepší společnosti:-)
Nicméně mi připadalo zkoumání motivací Chrise Wiltona nanejvýš přesvědčivé. Chris je podstatou své osobnosti intrikánský stratég a zároveň hazardní hráč, což je nanejvýš nebezpečná kombinace. Asi jako mix nitroglycerinu, jedlé sody a křemeliny. Vznikne dynamit:-)
Jeho plán na vzestup hatí dvě maličkosti- vášnivá posedlost (máš pravdu, člověk jako Chris Wilton nemůže milovat někoho jiného než sebe) a vrtkavá fortuna.
Znám přesto dost lidí (za jejichž morální integritu bych dala malíček do ohně), kteří si při sledování filmu přáli, aby Chrise policie neodhalila:-)
A úplně nejvíc mne zajímala otázka, co cítil poté...Ulehčení, lítost, výčitky, smutek, ztrátu, prázdnotu? Nebo byl natolik vyprahlý, že necítil nic a za celou kapitolou udělal tlustou čáru a užíval si života? Není to, že ho nedopadli, vlastně tím největším trestem?

To , že jeho hodnotový žebříček nechápu ( a odsuzuju:-) mi nebrání v tom, abych se pokusila porozumět. ;)
40117
Já jsem vždy Woodyho podezírala, že si přečetl knihu Červený a černý a hrdina Match Pointu je osobitá variace na Juliána Sorela, který se intrikami a milostnými aférami snaží dostat do tzv. lepší společnosti:-) Nicméně mi připadalo zkoumání motivací Chrise Wiltona nanejvýš přesvědčivé. Chris je podstatou své osobnosti intrikánský stratég a zároveň hazardní hráč, což je nanejvýš nebezpečná kombinace. Asi jako mix nitroglycerinu, jedlé sody a křemeliny. Vznikne dynamit:-) Jeho plán na vzestup hatí dvě maličkosti- vášnivá posedlost (máš pravdu, člověk jako Chris Wilton nemůže milovat někoho jiného než sebe) a vrtkavá fortuna. Znám přesto dost lidí (za jejichž morální integritu bych dala malíček do ohně), kteří si při sledování filmu přáli, aby Chrise policie neodhalila:-) A úplně nejvíc mne zajímala otázka, co cítil poté...Ulehčení, lítost, výčitky, smutek, ztrátu, prázdnotu? Nebo byl natolik vyprahlý, že necítil nic a za celou kapitolou udělal tlustou čáru a užíval si života? Není to, že ho nedopadli, vlastně tím největším trestem? To , že jeho hodnotový žebříček nechápu ( a odsuzuju:-) mi nebrání v tom, abych se pokusila porozumět. *;)*
0 0
reagovat
Mluvil tu někdo o tenise? .. Ale ne.. Match Point je jeden z nejlepších filmů loňského roku, wtz. :)
40116
Mluvil tu někdo o tenise? .. Ale ne.. Match Point je jeden z nejlepších filmů loňského roku, wtz. :)
0 0
reagovat

Charlotte

No o a/morálnosti snímku se fakt radši bavit nebudu, protože určitě milé správcové a milenky střílíme v každém druhém akčňáku:D
Jonathan je tam celou dobu jako tříska v noze, nebylo poznat jestli svoji manželku, či milenku vůbec miluje, vypadalo to prostě, že má hladový voči a chce ojíždět svoji milenku a žít si v pohodičce s manželkou, když to řeknu na tvrdo. Jediná chvíle kdy se nad sebou zamyslel, přišla s jeho kamarádem kdesi na lavičce a i tak to odflákli jako sviň. Tohle se může stát komukoli, ale normální člověk nad tím aspoň přemýšlí.
Jestli tohle téma mělo bejt nějak zpracovaný, tak víc stylově a od začátku s nadsázkou nebo opravdu dost dramaticky ať se zvedá žaludek. No a Scarlett, tam byla snad do počtu, že by měla čas zahrát něco víc jsem si nevšiml. Tenhle film mě holt nevzal?) ani zpracováním.
Pobavil jsem se jedině u těch detektivů, kteří koumali kdo je vlastně zabil.
40105
No o a/morálnosti snímku se fakt radši bavit nebudu, protože určitě milé správcové a milenky střílíme v každém druhém akčňáku*:D* Jonathan je tam celou dobu jako tříska v noze, nebylo poznat jestli svoji manželku, či milenku vůbec miluje, vypadalo to prostě, že má hladový voči a chce ojíždět svoji milenku a žít si v pohodičce s manželkou, když to řeknu na tvrdo. Jediná chvíle kdy se nad sebou zamyslel, přišla s jeho kamarádem kdesi na lavičce a i tak to odflákli jako sviň. Tohle se může stát komukoli, ale normální člověk nad tím aspoň přemýšlí. Jestli tohle téma mělo bejt nějak zpracovaný, tak víc stylově a od začátku s nadsázkou nebo opravdu dost dramaticky ať se zvedá žaludek. No a Scarlett, tam byla snad do počtu, že by měla čas zahrát něco víc jsem si nevšiml. Tenhle film mě holt nevzal*?)* ani zpracováním. Pobavil jsem se jedině u těch detektivů, kteří koumali kdo je vlastně zabil.
Charlotte
0 0
reagovat
Fluke: měla bych ti odpovědět stránkovou apologetikou, proč je Matchpoint vedle klasiky typu Annie Hall nejlepším Woodyho počinem a proč je to témeř dokonalý film...
Ale bylo by to zbytečné. Už v naší debatě o a/morálnosti jiného filmu se projevilo, že se v téhle záležitosti stojíme o tisíc světlených let mimo. Existují etické zákony,které ctím v civilním životě, ale to mi nebrání v tom, abych si zamilovala film, který s pravidly žongluje jako s tenisovým míčkem a náhoda rozhoduje o tom, na jakou stranu sítě míček spadne...
Matchpoint se mnou nehorázným způsobem manipuloval,ale to mu výjimečně na velikosti neubírá...;)
40114
Fluke: měla bych ti odpovědět stránkovou apologetikou, proč je Matchpoint vedle klasiky typu Annie Hall nejlepším Woodyho počinem a proč je to témeř dokonalý film... Ale bylo by to zbytečné. Už v naší debatě o a/morálnosti jiného filmu se projevilo, že se v téhle záležitosti stojíme o tisíc světlených let mimo. Existují etické zákony,které ctím v civilním životě, ale to mi nebrání v tom, abych si zamilovala film, který s pravidly žongluje jako s tenisovým míčkem a náhoda rozhoduje o tom, na jakou stranu sítě míček spadne... Matchpoint se mnou nehorázným způsobem manipuloval,ale to mu výjimečně na velikosti neubírá...*;)*
0 0
reagovat
Klasika? Ten film je divnej, tak 5/10, až bude mít někdo z vás taky chuť zastřelit milenku, která nosí vaše vlastní dítě, tak mi brkněte.
40107
Klasika? Ten film je divnej, tak 5/10, až bude mít někdo z vás taky chuť zastřelit milenku, která nosí vaše vlastní dítě, tak mi brkněte.
0 0
reagovat
Jo a zdravim Matěje. Stránky jsem projížděl a máte to tu fakt dobrý.
39846
Jo a zdravim Matěje. Stránky jsem projížděl a máte to tu fakt dobrý.
0 0
reagovat

Čas ukáže že tenhle film bude jednou klasika - i když to není novátorský, i když to není
avantgardní. Myslim že jeho intence jsou zde jasný a trikový orgie od něj čeká jen
nezasvěcený. Allen chtěl být nový Dostojevsky nebo T. Mann:) a myslim, že se mu
to podařilo. Hranice mezi komikou a tragikou je u něj tenká ale právě tahle poloha ho
dělá vyjímečným. Navíc tenhle fim má svojí filozofickou rovinu narozdíl od jeho
předcházejcích filmů, ketrý už lehce zaváněly autorovou senilitou. No a slečna a Scarlrtta je
jenom třešnička na dortu který je od základu dobře upečen.
39845
Čas ukáže že tenhle film bude jednou klasika - i když to není novátorský, i když to není avantgardní. Myslim že jeho intence jsou zde jasný a trikový orgie od něj čeká jen nezasvěcený. Allen chtěl být nový Dostojevsky nebo T. Mann:) a myslim, že se mu to podařilo. Hranice mezi komikou a tragikou je u něj tenká ale právě tahle poloha ho dělá vyjímečným. Navíc tenhle fim má svojí filozofickou rovinu narozdíl od jeho předcházejcích filmů, ketrý už lehce zaváněly autorovou senilitou. No a slečna a Scarlrtta je jenom třešnička na dortu který je od základu dobře upečen.
0 0
reagovat

Dufi

Stojí, protože to je Allenův tvůrčí záměr - běžně točí v monu
39844
Stojí, protože to je Allenův tvůrčí záměr - běžně točí v monu
Dufi
0 0
reagovat
Uhmm... DD1.0? Tak to stoji za kupu! :))
39843
Uhmm... DD1.0? Tak to stoji za kupu! *:))*
0 0
reagovat
Já myslim, že nezapomenu, ale na druhou stranu přiznává, že Scarlett můžu ;)
39841
Já myslim, že nezapomenu, ale na druhou stranu přiznává, že Scarlett můžu ;)
0 0
reagovat
Vinc: Ale keby ti tam nehrala Scarlett, tak na film po troch dňoch zabudneš.
39840
Vinc: Ale keby ti tam nehrala Scarlett, tak na film po troch dňoch zabudneš.
0 0
reagovat
Jeden z nejlepších filmů v roce 2006! Na tenhle film nedám dopustit. 8)
39839
Jeden z nejlepších filmů v roce 2006! Na tenhle film nedám dopustit. *8)*
0 0
reagovat
Gonzo: tvuj a duruv nazor vam tu nikdo nebere, tak ho prestan laskave obhajovat tim nejpodlejsim zpusobem, ze musi byt ten druhy hned natvrdly blbec.
39838
Gonzo: tvuj a duruv nazor vam tu nikdo nebere, tak ho prestan laskave obhajovat tim nejpodlejsim zpusobem, ze musi byt ten druhy hned natvrdly blbec.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se