Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #608 o Kongovi, Godzille a Harrym Potterovi


ikona
Mr. Hlad
boratda 5 bloodsgodzillaharry potterkongsimpsonsspike leevíkendový výplach
Jak začínal Harry Potter? Co mají společného Homer Simpson a King Kong? A jak bojují kameramani proti zrcadlům?  

Řádný výplach

Odkazy týdne
Člověk by čekal, že v Godzilla vs. Kong budou nějaké odkazy na jiné filmy a pomrknutí na znalce a fanoušky, Adam Wingard si s tím ale vyhrál trošku víc, než je obvyklé. Tušíte třeba, co má společného King Kong s Homerem Simpsonem? Jestli ne, tak si klikněte

Bitka týdne
Godzilla vs. Kong je volovina, ale bitky tam jsou fakt fajn. Adam Wingard vám teď malinko zanalyzuje tu první, ve které oba titáni změřili síly a surfovalo se u toho po letadlových lodích a mlátilo se ti i pod hladinou oceánu. 

Příprava týdne
Drama Da 5 Bloods Spika Lee mělo luxusní obsazení a minimálně Delroy Lindo tam předvedl nejlepší výkon svojí kariéry. Takže určitě stojí za to podívat se na to, jak to vypadalo, když si celá herecká parta svoje role zkoušela. 

Komiksovka týdne
Komiksové filmy nejsou jen o superhrdinech, to víme už dávno. Jeden z těch, co do téhle škatulky na první pohled nezapadá, je Dick Tracy. Z zahráli si v něm Warren Beatty, Al Pacino, Madonna nebo Dustin Hoffman a je to audiovizuální bizár. A vyhrál tři Oscary, přesto u nás není úplně známý. Tak se s ním seznamte

Herečka týdne
Maria Bakalova je jméno, které asi před půl rokem moc lidí v Česku neznalo. Rodačka z Bulharska ale bude díky dvojce Borata bojovat o Oscara a v GQ ji trošku vyzpovídali. A došlo samozřejmě i na boratovské scény s Rudym Giulianim a další pikantnosti. 

Simpsonovi týdne
Simpsonovi jsou asi nejznámější americkou rodinou všech dob, Kardashianovi a podobné existence na ně koukají z velké dálky. Jak by to ale vypadalo, kdyby Homer a jeho famílie nebyli z Ameriky, ale z Velké Británie? 

Počasí týdne
Kdyby si měl člověk dělat představu o světě podle hollywoodských filmů, nemohl by ani vyjít z baráku, protože by se bál, že tam na něj čeká nějaké tornádo, obří bouře nebo tak něco. Filmy, ve kterých hrdinům počasí zkomplikuje život, teď zhodnotí meteorolog David Yeomans. A podívá se na všechno od Twisteru až po čtyřku Šíleného Maxe. 

Harry Potter týdne
U Warnerů se rozhodli potěšit fandy brýlatého čaroděje a vypustili do světa hodinový dokument o tom, jak se točil první Potter. Takže tu zjistíte, jak bylo těžké najít ty správné herce a vymyslet, jak by to celé mělo vypadat, aby se z toho stal globální filmový fenomén. 

Kamera týdne
Určitě už vás taky napadlo, jak to filmaři dělají se scénami, kde je zrcadlo, v němž by se měla odrážet kamera a tím tak trochu i kazit celkový zážitek. Jenomže ona se neodráží, alespoň v ideálním případě. No a teď konečně zjistíte, jak to vykoumali. 

Duel týdne
Naposledy jsme se ptali, jestli byste chtěli další film ze série s Godzillou a Kongem. A celkem jasně jste řekli, že nemáte zájem. Uvidíme, co na to Warneři. 

Dnes se podíváme na Toma Cruise. Jeho Top Gun byl odsunutý na podzim, další Mission: Impossible až na příští rok. Nás by zajímalo, jestli se víc těšíte na Top Gun: Maverick nebo sedmou Mission: Impossible. Názvy pište do předmětu, v textu se rozkecejte. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace