Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vetřelec: HBO Max trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
U Vetřelce jsou zajímavé i ty nikdy nerealizované scénáře, například ke třetímu dílu od Williama Gibsona :+
785270
U Vetřelce jsou zajímavé i ty nikdy nerealizované scénáře, například ke třetímu dílu od [url=https://wave.rozhlas.cz/vetrelci-a-vesmirny-komunismus-scenar-williama-gibsona-k-vetrelci-iii-jako-7966097]Williama Gibsona *:+* [/url]
0 0
reagovat
Scott, myslím, přímo v tom úvodníku na dvd / bd zmiňuje, že pro něj je režisérskou verzí (ve smyslu jeho záměru a vize, jak měl film vypadat) ta, která se dostala do kin a je s ní stále spokojen. Přičemž "režisérská verze" na dvd / bd je spíše takový bonus a šance, jak film přiblížit novému publiku (proto to zkrácení některých scén pro zrychlení tempa snímku) a pro stávající fanoušky přidat pár scén navíc (scéna s Dallasem* atd.).

Na rozdíl od Camerona, který preferuje special edition z 1991 a kinoverzi zkrátil jen proto, že byla pro kina příliš dlouhá (a druhotně, aby taktéž zrychlil tempo snímku). A není divu, když special edition řeší / vysvětluje dvě relativně důležité části zápletky (motivaci Ripley vůči Newt a příčinu zamoření Hadley´s Hope). 

U trojky režisérský sestřih netvořil Fincher (ta frustrace z placu musela být asi fakt obrovská, když i po 10 nebo 15 letech se k filmu odmítá jakkoliv vracet), ale kdo ví kdo (Hill s Gilerem a Carrollem?) "podle poznámek režiséra / lidí ze štábu, kteří vzpomínali, jak to tehdy Fincher plánoval". Tudíž, kdyby se stal zázrak a Fincher by se k filmu skutečně vrátil (#releasereallyfinchercut:D), tak dost možná vypadá ještě jinak, než "režisérská verze" na dvd / bd.

U čtyřky je to, tuším, podobné jako u Scotta. Jeunet byl spokojený s kinoverzí, ale využil šance se k filmu vrátit a opětovně si s ním "pohrát". Takže opět takový bonus / alternativa k původní verzi.

*Která - pokud by se považovala za kánon - v podstatě v jednom konkrétním (ale dost podstatném) ohledu popírá Cameronovu dvojku nehledě na verzi (kino/special edition).
785219
Scott, myslím, přímo v tom úvodníku na dvd / bd zmiňuje, že pro něj je režisérskou verzí (ve smyslu jeho záměru a vize, jak měl film vypadat) ta, která se dostala do kin a je s ní stále spokojen. Přičemž "režisérská verze" na dvd / bd je spíše takový bonus a šance, jak film přiblížit novému publiku (proto to zkrácení některých scén pro zrychlení tempa snímku) a pro stávající fanoušky přidat pár scén navíc (scéna s Dallasem* atd.). Na rozdíl od Camerona, který preferuje special edition z 1991 a kinoverzi zkrátil jen proto, že byla pro kina příliš dlouhá (a druhotně, aby taktéž zrychlil tempo snímku). A není divu, když special edition řeší / vysvětluje dvě relativně důležité části zápletky (motivaci Ripley vůči Newt a příčinu zamoření Hadley´s Hope).  U trojky režisérský sestřih netvořil Fincher (ta frustrace z placu musela být asi fakt obrovská, když i po 10 nebo 15 letech se k filmu odmítá jakkoliv vracet), ale kdo ví kdo (Hill s Gilerem a Carrollem?) "podle poznámek režiséra / lidí ze štábu, kteří vzpomínali, jak to tehdy Fincher plánoval". Tudíž, kdyby se stal zázrak a Fincher by se k filmu skutečně vrátil (#releasereallyfinchercut*:D*), tak dost možná vypadá ještě jinak, než "režisérská verze" na dvd / bd. U čtyřky je to, tuším, podobné jako u Scotta. Jeunet byl spokojený s kinoverzí, ale využil šance se k filmu vrátit a opětovně si s ním "pohrát". Takže opět takový bonus / alternativa k původní verzi. *Která - pokud by se považovala za kánon - v podstatě v jednom konkrétním (ale dost podstatném) ohledu popírá Cameronovu dvojku nehledě na verzi (kino/special edition).
2 0
reagovat
Vetřelec 3 je v prodloužené verzi lepší film.
Vetřelec 2 má v prodloužené verzi výborne sceny (Ripley dcera, život na planetě před napadením vetřelci
Fakt stojí za to si ty delší verze dát.
785214
Vetřelec 3 je v prodloužené verzi lepší film. Vetřelec 2 má v prodloužené verzi výborne sceny ([spoiler]Ripley dcera, život na planetě před napadením vetřelci[/spoiler])  Fakt stojí za to si ty delší verze dát.
5 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
Režisérská verze Vetřelce byla vytvořena už v roce 2003 a je k vidění na Blučku. Mimochodem DC je navzdory některým přidaným záběrům o pět minut kratší než původní kinoverze. Důvodem je skutečnost, že Ridley Scott nechal úvodní průlet Nostromem nepatrně zrychlit.

Všechny filmy z původní tetralogie mají své režisérské verze a předchází jim drobné úvody samotných režisérů. Všechny vyšly v roce 2003 na DVD a o několik let později na Blu-ray nosičích, kde se dočkaly nových přepisů. Výjimku tvoří třetí díl, který byl zrekonstruován podle dochovaných a velmi podrobných poznámek a záznamů Davida Finchera, jenž se na rekonstrukci odmítl podílet.
785212
Režisérská verze Vetřelce byla vytvořena už v roce 2003 a je k vidění na Blučku. Mimochodem DC je navzdory některým přidaným záběrům o pět minut kratší než původní kinoverze. Důvodem je skutečnost, že Ridley Scott nechal úvodní průlet Nostromem nepatrně zrychlit. Všechny filmy z původní tetralogie mají své režisérské verze a předchází jim drobné úvody samotných režisérů. Všechny vyšly v roce 2003 na DVD a o několik let později na Blu-ray nosičích, kde se dočkaly nových přepisů. Výjimku tvoří třetí díl, který byl zrekonstruován podle dochovaných a velmi podrobných poznámek a záznamů Davida Finchera, jenž se na rekonstrukci odmítl podílet.
785086
4 0
reagovat
Je mi líto těch, co film neznají a uvidí první tenhle trailer.
Jako já vůbec nezávidím dnešní omladině, protože podobu Vetřelce stejně často poznají dřív, než uviděj samotnej film a už to pro ně nemůže bejt v žádným případě takovej šok.
785209
Je mi líto těch, co film neznají a uvidí první tenhle trailer. Jako já vůbec nezávidím dnešní omladině, protože podobu Vetřelce stejně často poznají dřív, než uviděj samotnej film a už to pro ně nemůže bejt v žádným případě takovej šok.
3 -1
reagovat
#releaseridleycut
785086
#releaseridleycut
2 -1
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: JAGODA
Právě že militantní, proto pro mne nemá nic moc společného se sofistikovaným originálem. Když si já chci pustit Vetřelce, tak v první řadě sahám po těch od Ridleyho, v druhém sledu po Fincherově trojce a až potom po zbytku, kam spadají Vetřelci.
785043
Právě že militantní, proto pro mne nemá nic moc společného se sofistikovaným originálem. Když si já chci pustit Vetřelce, tak v první řadě sahám po těch od Ridleyho, v druhém sledu po Fincherově trojce a až potom po zbytku, kam spadají Vetřelci.
784974
3 -2
reagovat
reaguje na: HAL
To je snad nejlepší trailer ever, jak jsem to mohl neznat? 
785006
To je snad nejlepší trailer ever, jak jsem to mohl neznat? 
784958
6 0
reagovat

prilis spoileroidni trailer

;)
785002
*;)*
prilis spoileroidni trailer
2 0
reagovat
Není náhodou Vetřelec od foxu?? Tak co dělá na HBO MAX? Čekal bych to stejně jako tunu jiných klasik na Star od Disney +
784996
Není náhodou Vetřelec od foxu?? Tak co dělá na HBO MAX? Čekal bych to stejně jako tunu jiných klasik na Star od Disney +
2 0
reagovat
reaguje na: Horace
To nemáš jen Vetřelce, prostě musíš ty nové ptákoviny ignorovat. Vetřelec 1,2 boží, 3ka taky pořád fajn, dál už nic není, 4jako GP budiž.
Terminator 1,2. Tečka.
Predator 1,2. Tečka

Atd...
784977
To nemáš jen Vetřelce, prostě musíš ty nové ptákoviny ignorovat. Vetřelec 1,2 boží, 3ka taky pořád fajn, dál už nic není, 4jako GP budiž. Terminator 1,2. Tečka. Predator 1,2. Tečka Atd...
784976
9 -2
reagovat
Mňa veľmi sklamal origin Vetrelcov a doteraz si neviem kvôli tomu učiť prvú časť. Čo Scott spravil s Votrelcom je smutné.
784976
Mňa veľmi sklamal origin Vetrelcov a doteraz si neviem kvôli tomu učiť prvú časť. Čo Scott spravil s Votrelcom je smutné.
3 -1
reagují: LV426
reagovat
Nedávno jsem viděl všechny „původní“ Vetřelce (1.-4. díl) a ujistil jsem se, že první Scottův Vetřelec je jednoznačně nejlepší. 

Mimochodem, pro mě osobně je Cameronova militantní dvojka s každým dalším zhlédnutím slabší a slabší (při posledním zhlédnutí mě dokonce až iritovala), zatím ji mám v osobním žebříčku na 3. místě (za Fincherovým Vetřlencem - jsem přesvěčen, že kdyby Fincher dostal větší rozpočet, mohl to být nelepší Vetřelec vůbec).
784974
Nedávno jsem viděl všechny „původní“ Vetřelce (1.-4. díl) a ujistil jsem se, že první Scottův Vetřelec je jednoznačně nejlepší.  Mimochodem, pro mě osobně je Cameronova militantní dvojka s každým dalším zhlédnutím slabší a slabší (při posledním zhlédnutí mě dokonce až iritovala), zatím ji mám v osobním žebříčku na 3. místě (za Fincherovým Vetřlencem - jsem přesvěčen, že kdyby Fincher dostal větší rozpočet, mohl to být nelepší Vetřelec vůbec).
6 -1
reagují: CAPS_LOCK
reagovat

Unpopular opinion

Toto bol pre mna perfektny Alien. Cameronova akcna dvojka ma uplne minula svojho casu.
784968
Toto bol pre mna perfektny Alien. Cameronova akcna dvojka ma uplne minula svojho casu.
Unpopular opinion
6 0
reagovat
reaguje na: HAL
No doprdele! :o

Tohle mi pustit jako malýmu před "Potkali se u Kolína", mám z toho trauma na celej život.
784959
No doprdele! *:o* Tohle mi pustit jako malýmu před "Potkali se u Kolína", mám z toho trauma na celej život.
784958
5 0
reagovat
Tak on to není ani tolik trailer, jako spíš klipové shrnutí filmu... což je pro pamětníky i tak samozřejmě boží.

Ale ta originální dokonale infarktová ukázka je prostě jinde, i po čtyřiceti letech jeden z nejlepších trailerů, od kterého hororoví filmaři doteď opisují.
784958
Tak on to není ani tolik trailer, jako spíš klipové shrnutí filmu... což je pro pamětníky i tak samozřejmě boží. Ale ta [url=https://www.youtube.com/watch?v=jQ5lPt9edzQ]originální [/url]dokonale infarktová ukázka je prostě jinde, i po čtyřiceti letech jeden z nejlepších trailerů, od kterého hororoví filmaři doteď opisují.
14 0
reagují: AndyKaufman, Kostěj
reagovat
Boha, tak staré to je - a jako by nebylo, pořád to dokonale funguje!
784956
Boha, tak staré to je - a jako by nebylo, pořád to dokonale funguje!
5 0
reagovat
Zase je nutné říct, že trailer by nikdy, ani u takto staré klasiky některé věci vyzrazovat neměl. Protože zatím nejsme v realitě Potomků lidí a neustále se rodí noví a noví lidé, kteří ten film ještě neměli možnost vidět, že? ;)
784953
Zase je nutné říct, že trailer by nikdy, ani u takto staré klasiky některé věci vyzrazovat neměl. Protože zatím nejsme v realitě Potomků lidí a neustále se rodí noví a noví lidé, kteří ten film ještě neměli možnost vidět, že? *;)*
7 0
reagovat
reaguje na: Chermy
Díl Škvíra, kvůli kterýmu jsem i v dospělosti nesnášel díru do stoupaček na záchodě na koleji? Díky, než na to zase zapomenu... :D
784943
Díl Škvíra, kvůli kterýmu jsem i v dospělosti nesnášel díru do stoupaček na záchodě na koleji? Díky, než na to zase zapomenu... *:D*
784932
3 0
reagovat
Ripleyová tam umře:o!!!
784937
[spoiler]Ripleyová tam umře*:o*!!![/spoiler]
2 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se